Új vírus: Meghalt a harmadik áldozat Magyarországon

Meghalt az új típusú influenza harmadik magyarországi áldozata.

zaol.hu

Székely Tamás egészségügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón közölte: egy fiatal nő a harmadik áldozat, akit daganatos betegség miatt kezeltek; kemoterápiás és sugárkezelést kapott, ezért a különösen veszélyeztetett csoportba tartozott. A beteg az észak-alföldi régióban hunyt el - mondta el kérdésre válaszolva a tárcavezető, hozzátéve: a nő fertőzöttségére a múlt heti halálát követő boncolás során derült fény.

Az ÁNTSZ a bejelentés után azt közölte az MTI-vel: egy 33 éves nőbeteg, aki nemrég szült és rosszindulatú daganatos betegség miatt kezelés alatt állt, október 2-án, múlt pénteken meghalt. A kórbonctani vizsgálat során az új típusú influenza A(H1N1) vírusával való fertőzöttség is igazolódott a betegnél.  

"Végső diagnózis a folyamatban lévő szövettani vizsgálatok eredménye után mondható, jelenleg annyi tudható, hogy a betegnél az emlőrák miatti kezelések nyomán fellépő szövődmény (tüdőgyulladás) és az azt követő szívelégtelenség a halál oka. A folyamatban lévő szövettani vizsgálatok lezárását követően ad a patológus végleges diagnózist" - áll a közleményben.

Az ÁNTSZ kiemelte: az eset rámutat arra, hogy a rizikócsoportba tartozó, többszörösen veszélyeztetett betegek (krónikus megbetegedés: rosszindulatú daganat, gyenge ellenálló képesség, terhesség) különösen ki vannak téve az újinfluenza-fertőzésnek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!