Váratlan városi kiadások: Falco, Iseum

Rendhagyó időpontban, délután egy órakor kezdődik csütörtökön a májusi közgyűlés a városháza nagytermében. A képviselők csaknem harminc napirendi pontot tárgyalnak.

Angyal László

A napirendi pontok között akadnak kisebb jelentőségű ügyek, mint például egy Deák Ferenc utcai ház udvara belső forgalmi rendjének megváltozatásáról szóló előterjesztés.

Ennél valamivel nagyobb horderejű kérdés, hogy a frissen megalakult Savaria Városfejlesztési Kft. ügyvezetőjének kérelme meghallgatásra talál-e.

Dr. Papp Hunor ügyvezető azt szeretné, ha ingyen használhatná cége a város egyik, majd száz négyzetméteres ingatlancsoportját, melynek nagyon jó a műszaki állapota. A Fő téri ingatlant korábban a színház használta irodaként, most a kft. öt évre kapná meg, ha a közgyűlés rábólint a javaslatra.

Több fajsúlyos témával is foglalkoznak a városatyák. Ezek leginkább pénzügyi kérdésekről és több tízmilliós, nem várt kiadásokról szólnak. A Falco KC veszteségének pótlása csaknem 30 millióba kerülhet. Ennél nagyobb falat az Iseum rekonstrukciójának mellékprojektje, a Rákóczi utca felújítása és a körforgalom kialakítása. A közbeszerzési pályázatra érkezett legjobb ajánlat és az uniós támogatás között 75 millió forintos lyuk tátong, amit a városnak be kell tömnie.

A városi utak és hidak 2011-es felújítását is tárgyalják a képviselők, és szó lesz a buszpályaudvar-projekt aktualizált változatáról.

A Szova Zrt. igazgatójának javaslata szerint a projektbe - amíg annak kimenetele bizonytalan - egy forintot sem szabad befektetni. Mindez azért merült fel, mert a terület tulajdonviszonyai rendezetlenek, viszont ebben a formában nem igazán lehet újra  meghirdetni a projektet. 

A képviselők foglalkoznak az ülésen a városi általános és középiskoláiban tervezett létszámcsökkentés részleteivel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!