Városi nívójú fogászati ellátás Egyházasrádócon

Éppen egy hónapos az egyházasrádóci felújított, körzeti egészségház, de máris népszerű a környező falvak lakosainak és a diákok körében. A fogászati ellátás egyenesen remek, ha nem sértő rá ilyet mondani: városi nívójú.

Kozma Gábor

A népszerűség esetünkben adottság, hiszen senki sem megy szívesen rendelőbe, ha nem muszáj. De ha mégis, akkor örül a szakszerű ellátásnak, a korszerű diagnosztikának, műszereknek. Ez utóbbiak pedig  bőven megtalálhatók a december közepén átadott  körzeti egészségházban.

A környező falvakban lakók és a diákok  egyaránt szívesen veszik igénybe a rendelőt. Ezt erősíti meg a település  polgármestere, Sőre Zoltán is.

Aki szerint jó helyre kerültek a pályázati milliók és az önkormányzat szintén milliós támogatása. Van olyan nap, hogy százan is felkeresik az intézményt, igaz, a január mindig erős hónap. Az viszont tény, hogy a korszerű diagnosztikának, a modern gépeknek csak előnyeit látja a beteg.

- Véleményem szerint  jelentősen módosulni fog a betegtérképünk, mégpedig pozitív irányba. Az első jelek már látszanak, utalok itt  a helyi, körzeti általános iskola diákjaira. Városi nívójú fogászati technika áll rendelkezésünkre, így a diákok fogazata rendszeresen ellenőrizhető, folyamatosan karbantartható. Ez minőségileg új elem - hallottuk a település vezetőjétől. A rádóci egészségház több mint 10 milliós uniós támogatás révén valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!