Vaslapáttal ütötték le nevelőjüket, a kocsija kellett

Életveszélyesen megsérült egy nevelő a Fővárosi Önkormányzat gyermekotthonának a bócsai intézetében, amikor egy 17 éves és egy 13 éves fiatal vaslapáttal leütötte, majd többször is fejbe rúgta, hogy elvegyék tőle az autója kulcsát.

MTI

Az otthon két lakója szerda este bántalmazta az ott dolgozó 45 éves nevelőt, majd ellopták a személygépkocsiját.

A nevelő a bántalmazások következtében életveszélyes koponyacsonttörést szenvedett - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
   
Nyíkos Tamás tájékoztatása szerint a rendőrség a bócsai gyermekotthon vezetőjének a feljelentése alapján indított nyomozást. A rendőrök a nevelő autóját üres üzemanyagtartállyal az M5-s autópályán, Budapest közelében megtalálták, s a két fiatalt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) járőrei még az éjszaka elfogták a fővárosban.
   
A főhadnagy hozzátette: a 17 éves fiatalkorút életveszélyt okozó testi sértés bűncselekmény, valamint jármű önkényes elvételének a gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd intézkedtek az őrizetbe vételéről. A gyermekkorú fiatalt, tekintettel a büntethetőséget kizáró okra, meghallgatták, majd átadták az illetékes gyámhivatalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!