ZTE-Haladás: a DERBI harmadszor

Ami a fővárosban Újpest-Fradi, Keleten Debrecen-Nyíregyháza, az Nyugaton a ZTE-Haladás derbi. Szombaton öt órakor, másfél héten belül immáron harmadszor akaszt tengelyt a két szomszédvár.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az elmúlt szűk két hétben a felek kétszer is összefutottak egymással a Magyar Kupában. A párharcból végül a ZTE lépett tovább egy szombathelyi győzelemmel (2:0) és egy egerszegi döntetlennel (1:1). Igaz, a Haladásnál többnyire azok a fiatal játékosok jutottak szóhoz, akik bajnokikon kevés lehetőséget kaptak, a második meccsen pedig már a ZTE is felforgatott gárdával futballozott. A bajnoki meccset vélhetően komolyabban veszik a csapatok. Mindenesetre a ZTE remek formában van, öt mérkőzés óta veretlen (Győr 1:1, Kecsekemét 3:2, Diósgyőr 1:1, Pápa 3:0, Honvéd 1:0) a bajnokságban. A Haladás viszont egy Vasas (0:1) elleni fájó vereséggel a háta mögött várja a szomszédvári rangadót.

- A ZTE, akárcsak mi, rosszul kezdte a bajnokságot, ám a gyenge forma már a múlté, egyértelmű, hogy kilábalt a hullámvölgyből - vélekedett Róth Antal, a Haladás trénere.-  Már-már mi is rendeztük a sorainkat, éppen ezért nem jött jól a Vasas elleni botlás. Ha a ZTE játékstílusát kellene meghatározni, akkor azt mondanám: ellenfelünk mostanában nem tud kikapni. Akkor sem, ha rosszul futballozik. A két kupameccsel most ne foglalkozzunk, ez egy teljesen más találkozó lesz. Jelen pillantban mi vagyunk a nehezebb helyzetben, minden pontra nagy szükségünk van. Egerszegen nem rossz eredmény a döntetlen, ám egy ponttal mi semmire nem megyünk. Nincs más választásunk, megpróbálunk nyerni. Szerencsére egy szomszédvári rangadó mindig kétesélyes. Sajnos vannak gondjaink. A régóta maródiak Kenesei, Kovács Zsolt, Ugrai mellé többen csatlakoztak. A sípcsontját fájlaló Lattenstein nem tudja vállalni a játékot, Molnár Balázs bokasérülés miatt dőlt ki a sorból, de Kovács Istvánra sem számíthatok. Kérdéses a bokájával bajlódó Oross játéka is. Rajos viszont bevethető már, mint ahogyan az U19-es válogatottól hazatérő Rácz és Skriba is. Sajnos vékony a keretünk, de valahogyan pótolni kell a hiányzókat. A várható kezdőcsapat: Rózsa  - Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. - Irhás, Rajos, Simon Á., Nagy G. - Simon A., Oross.

A mérkőzésről honlapunkon online tudósítást olvashatnak.

A találkozóra jegyek egyébként péntek este hét és nyolc óra között a Savaria Plaza első emeleti kávézójában még kaphatóak. Az autós konvoj gyülekezője szombat délután három órakor, a Zanati úti Shell benzinkútnál lesz, itt szintén lehet még tikettet vásárolni a derbire.

A Zalaegerszegre vezető 76-os úton, valamint a város területén délután háromtól este kilencig fokozott rendőri ellenőrzés várható - ruházat-csomag-és járművizsgálattal fűszerezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!