Civil

 • cikk kép
  A vízben megmártózott tavasz

  Szombathely - Tegyünk egy sétát a szombathelyi Csónakázó tó partján és csodálkozzunk rá arra a felbecsülhetetlen értékre, ami szerencsénkre nekünk naponta rendelkezésünkre áll.

 • cikk kép
  Nyolc területi bajnokot avatott a hét végén a Lorigo

  Szombathely/Kaposmérő/Oberpullendorf – Az elmúlt hétvége nagyon mozgalmas volt a LORIGO TSE. Versenyzői számára. Az egyesület szinte valamennyi párosa versenyzett a szombati Területi Bajnokságon, amelyet Kaposmérőn rendeztek meg.

 • cikk kép
  A vendvidéki, szlovén Garabonciás

  Szentgotthárd - Mukics Ferenc, Pro Cultura Minoritatum Hungariae-díjas irodalmár, „A Garabonciás” kötet szerzője volt a vendége a Rába-vidéki Szlovének Nyugdíjas Egyesülete által a minap rendezett író-olvasó találkozónak.

 • Virágok között túráztak

  Felsőcsatár - A Vasi Múzeumbarát Egylet Szombathelyi Természetjáró Szakosztályához csatlakozva a Pinkamenti Turisztikai, Kulturális és Sportegyesület tagjai is részt vettek a március 15-ére meghirdetett Tóth Béla-emléktúrán.

 • A jáki templomnál gyakoroltak a tűzoltók

  Ják – A jáki templomban gyakorolták az úgynevezett magasban történő szereléseket hivatásos és önkéntes tűzoltók.

 • cikk kép
  Bölcs borozgatás, tavaszi zsongás Ikerváron

  Ikervár - Egymásba értek a programok a tavasz beköszöntésével Ikerváron. Bő egy hét alatt öt esemény kínált lehetőséget egészségmegőrzésre, kulturális kikapcsolódásra és hagyományápolásra a település lakóinak.

 • cikk kép
  Ez a kő onnan érkezett, ahonnan egykor a horvátság

  Szentpéterfa - Vas megyében a Pinka völgyében, Szentpéterfán él a legnagyobb horvát anyanyelvű, a horvát identitást büszkén megélő és az ősök hagyományait híven követő faluközösség.

 • cikk kép
  Bartók-kolindák a gotthárdi színházban

  Szentgotthárd - A szentgotthárdi színházban, a hangverseny-bérlet második előadásaként Szokolay Dongó Balázs és a Szír Szent Efrémről elnevezett férfikar adott interaktív koncertet március 18-án.

 • cikk kép
  Mozgalmas évet zárt az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Vasalján

  Vasalja – Az Önkéntes Tűzoltó Egylet beszámolót tartott 2016. évi munkájáról. Huszonketten vettek részt a közgyűlésen, az előző évben egy fővel bővült a létszámuk.

 • cikk kép
  Műsort hoztak Nagysimonyiba az iskolások

  Nagysimonyi – Szép számú közönség gyűlt össze március 14-én délután a Balogh József Művelődési Házban. Szabó Szilvia osztályfőnök a celldömölki Szent Benedek Általános Iskola IV. b. osztályával mutatott be egy jól szerkesztett tartalmas műsort.

 • cikk kép
  Szenvedélyük a matek

  Szombathely - Több mint negyedszázada, 1990 óta rendezi meg „A matematikában tehetséges gyerekekért” Alapítvány a Zrínyi Ilona országos matematikai versenyt.

 • cikk kép
  Gotthárdi szépkorúak a füzesi Hianz Tájházban

  Szentgotthárd - A minap, ragyogó tavaszi napsütésben tizennégy szentgotthárdi örökifjú bringára ült, s elindultak a Rába-parti város központjától a rábafüzesi Hainz Tájházhoz.

 • cikk kép
  Egyesület a toronyi óvodásokért

  Torony - Civil kezdeményezéssel egyesület alakul, formálódik a toronyi óvodában azzal a céllal, hogy szebbé és jobbá tegyék a gyermekeknek az intézményben eltöltött idejét, bővítsék az óvoda anyagi és egyéb lehetőségeit és tovább építsék annak közösségét.

 • cikk kép
  Metszik a Tündérkert őshonos gyümölcsfáit Vasalján

  Vasalja – A Tündérkertben lévő fák, két év eltelte után akkorára növekedtek, hogy a metszési munkálatokat el kellett kezdeni. Mivel őshonos gyümölcsfákról van szó, nem maradhat el a szakember segítsége.

 • cikk kép
  Az összetartozásról szólt az ünnep Olaszfán

  Olaszfa - Az 1848/49-es szabadságharc kitörésének 169. évfordulóján rendezett olaszfai ünnepségen a közösség összetartó erejét emelték ki.

 • cikk kép
  Dr. Goda Imre Arany Jánosról, a legnagyobb magyar balladaköltőről

  Szombathely - A Genius Savariensis Szabadegyetem hallgatói dr. Goda Imre irodalomtörténész, nyugalmazott főiskolai docens előadásával emlékeztek Arany János születésének 200. évfordulóján az egyik leggazdagabb szókincsű költőnkre, a neves előadó szerint a magyar nyelv és a magyar vers legnagyobb mesterére, a legnagyobb magyar balladaköltőre.

 • cikk kép
  Bazi nagy francia lagzik Felsőcsatáron

  Felsőcsatár - A pinkovaci (Güttenbach) színtársulat vendégszerepelt nagy sikerrel vasárnap délután a felsőcsatári kultúrházban a Claude úr és a lányai című komédiával. A csaknem háromórás darabot horvát nyelven adták elő.

 • cikk kép
  A borgátaiak a haranglábnál ünnepeltek

  Borgáta - Nemzeti ünnepünk alkalmával ismét összegyűlt Borgáta apraja-nagyja, hogy együtt emlékezzenek meg az 1848 as eseményekről, és tisztelegjenek a hősök előtt.

 • cikk kép
  A dalkörrel ünnepeltek az óvodások Vassurányban

  Vassurány – A Kastély Óvoda kis lakói már évek óta ünnepséggel emlékeznek meg az 1848. március 15-én történt eseményekről és egyben a tavasz közeledtéről.

 • cikk kép
  A szlovénség századairól

  Szentgotthárd - A Rába-vidék és a Rába-vidéki szlovének levéltári dokumentumokban címmel Mukicsné Kozár Mária néprajzkutató tartott előadást a Szlovének Házában.

Részletes műsorMűsorok betöltése...