Civil

 • cikk kép
  Első világháborús emlékezés Magyarnádalján

  Magyarnádalja - A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány támogatásával létrejött rendezvény, az első világháborús emlékezés vasárnap délután tizenhat órakor kezdődött a faluházban.

 • cikk kép
  Határon túli szlovén fiatalok spartakiádja Celjében

  Szentgotthárd/Celje - A szlovéniai Celjében rendezték meg 41. alkalommal a határmenti régiók szlovén ifjúsági sportolóinak találkozóját.

 • cikk kép
  Szépkorú látogatók a Parkerdőben

  Szombathely - A Parkerdei Kertbarát Egyesület múlt pénteken vendégségbe hívta a Váci Mihály utcai Idősek Klubjának tagjait.

 • cikk kép
  Pinka menti horvát találkozó - PETNO fesztivál

  Szentpéterfa - Petrovo Selo azaz Szentpéterfa pezsgő kulturális életének újabb színfoltja, az itt élő horvátok hagyományőrző seregszemléje zajlott Páduai Szent Antal hetének utolsó napjain.

 • cikk kép
  Színes foltokkal álmodók kiállítása Szentgotthárdon

  A Pannon Kapu Kulturális Egyesület meghívásának eleget téve, szinte zsúfolásig megtelt a minap a szentgotthárdi színház aulája. A paravánokon és a falakon tenyérnyi, illetve több négyzetméteres „matematikailag” rendezett munkák sorakoztak.

 • cikk kép
  A múlt emlékei a jelenben - évzáró Ottlik iskolájában

  Szombathely/Kőszeg - Hazánk egyik legszebb kisvárosába, Kőszegre kirándultak évzáró programként a Genius Savariensis Szabadegyetem hallgatói, ahol Fűzfa Balázs tanár élményekben és ismeretekben gazdag irodalmi sétát szervezett részükre Ottlik Géza „Iskola a határon” című regényének helyszínén.

 • cikk kép
  Szaltó – Nagy tapsot kaptak a jáki tornászok

  Az idén harmincöten léptek közönség elé különböző tornaszereken a jáki tornászok évzáró bemutatóján.

 • cikk kép
  Úrnapját ünnepeltek a vasaljai hívek

  Vasalja - A pinkaszentkirályi Szent István titulusú templomban vasárnap délelőtt ünnepelték Úrnapját, amely az Oltáriszentség ünnepe, a katolikus egyház egyik jeles napja.

 • cikk kép
  Ámbrafa a jubiláló csehimindszenti iskolának

  Csehimindszent - A jubiláló Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola fennállásának 60. évfordulója alkalmából egy gyönyörű amerikai ámbrafát kapott ajándékba, amelyet a diákokkal közösen ültettek el. A rendkívül ritka fát Balogh Benjamin ajánlotta fel.

 • cikk kép
  Az utolsó vidám közös csobbanás

  Ják - A jáki iskolából az idén a 3. és 5. évfolyamok vettek részt úszásoktatáson.

 • cikk kép
  Aranylakodalmat ünnepeltek Gencsapátiban

  Gencsapáti - Varga Miklós és Bodorkós Ilona esküvőjének 50. évfordulóját ünnepelték a közelmúltban a Szent Jakab Templomban. Bodorkós Ferenc polgármester és dr. Görög István jegyző is köszöntötte a házaspárt.

 • cikk kép
  Kőszegi nyugdíjasok járják a Vasi Hegyhátat

  Oszkó – Az oszkói Hegypásztor pincékhez látogatott a napokban az egykori Kőszegi Bútorszövetgyár nyugdíjas klubjának csoportja.

 • Kirándultak az „Aranykorúak”

  Körkép - Az Aranykorúak Sport-és Egészséges Életmód Egyesület tagjai autóbuszos kiránduláson vettek részt.

 • cikk kép
  Az Ispiláng Néptáncegyüttes a Páva válogatóján

  A gencsapáti Ispiláng Néptáncegyüttes a benyújtott jelentkezés és film alapján meghívást kapott a Fölszállott a Páva területi válogatójára.

 • cikk kép
  Waldorf iskolások az oszkói szőlőhegyen

  Oszkó - A Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium mintegy harminc, 10. osztályos tanulója Budapestről június első napjaiban kilenc napot tölt az oszkói Hegypásztor Kör birtokán, a szőlőhegyen.

 • cikk kép
  Versek az életről – Manóvári kalandozás: Iszak Péter és Devecsery László könyvbemutatója a Berzsenyi Könyvtárban

  Szombathely - A Berzsenyi Dániel Könyvtár adott otthont a Croatica Kiadó gondozásában megjelent két új kötet, Iszak Péter költő „Lét-tér-kép” és Devecsery László költő, író „A Manóvár lakói” című magyar–horvát nyelvű könyvének a bemutatására. Mindkettőt Devecsery László ismertette a különösen nagy számban megjelent érdeklődőnek.

 • cikk kép
  „Vigyázz, kész, osztálykirándulás!”

  Ják - Ugye jól hangzik! A Szabad Föld hetilap ezzel a címmel hirdetett pályázatot 7. és 8. évfolyamos osztályoknak és tanáraiknak.

 • cikk kép
  Munkájukat elismerte a Magyarországi Szlovének Szövetsége

  A Szentgotthárdon megtartott XXII. Rába-menti Napon három személy munkáját ismerte el a Magyarországi Szlovének Szövetsége. Az elismeréseket Hirnök József, a szövetség elnöke adta át. Bajzek Gyöngyit, a szövetség titkárát kértük meg, mutassa be a kitüntetésben részesülteket, ismertesse munkásságukat.

 • cikk kép
  Júniusban is aktívak a civilek

  Szombathely – Tizedik alkalommal jöttek össze kedden a civil szervezetek képviselői a civil sajtóreggelin, hogy ismertessék a közeljövőre vonatkozó terveiket. Ezúttal hat közösség mutatta be júniusi programját.

 • cikk kép
  Maratoni Diáknap Csehimindszenten

  Az évzárót megelőző héten a tanulók számára újabb meglepetés bújt elő a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola véget nem érő programcsomagjából.

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...