Civil

2016.11.10. 13:41

Díszmadarakkal vakációztak a toronyi gyerekek

Torony - Több mint kilencszáz látogató kereste fel az őszi iskolai szünetben a Savaria Díszmadártenyésztő és Állatbarát Egyesület díszmadár-bemutatóját a toronyi művelődési házban.

Civil Tudósítónktól

A hagyományosan megrendezett program a gyermekek és a felnőttek körében is egyre népszerűbb. Az önkormányzat minden évben kiemelten támogatja a témához kapcsolódó programokat. Így nem volt véletlen az sem, hogy a díszmadár-bemutató közvetlenül a Matula napközis tábor ideje alatt nyitotta meg kapuit ingyenesen a látogatók előtt – tudtuk meg a település polgármesterétől. Az egyesület elnökével, Ajkay Ferenccel már évek óta együttműködnek. Ennek is köszönhető, hogy egyre látogatottabb és népszerűbb a rendezvényük.

A bemutatón több mint kétszáz madár hallatja hangját évről évre különböző méretű kalitkákban. A szakma és a tenyésztők kiválóságai mutatják be ritka példányaikat a toronyiaknak és a környező településekről idelátogató embereknek. A nagy érdeklődésre való tekintettel jövőre is lesz bemutató – ezt ígérte Kovács György, Torony polgármestere.

 

 

Mátrai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!