Civil

2017.07.24. 10:41

A csehimindszenti asszonyok magával ragadják közönségüket

Csehimindszent - A mindig vidám, talpraesett, tapsra éhes csehimindszenti asszonyok kórusa a nyugdíjasok sivár, ellaposodott életét parodizáló, ironikus, ám szerethető produkcióval mutatkozott be a nyári falunapi mulatságokon. „Zumba” című táncos, dalos előadásukkal ezidáig Csehiben, Csipkereken, Hosszúperesztegen és legutóbb Alsóújlakon szórakoztatták a számukra nem ismeretlen, barátokkal, ismerősökkel teli közönséget.

Civil Tudósítónktól

Csehi község lakóinak tiszteletére az asszonykórus a „Csehi himnusz" előadásával kedveskedett, de tarkították repertoárjukat egy Hernádi Judit paródiával is a felcsigázott résztvevők örömére. Fellépésük Hosszúperesztegen és a szomszédos Csipkerekben is sikert aratott és eleget tettek Alsóújlak szívélyes meghívásának is, ahol vastapsot bezsebelő szereplésüket követően egy kiváló vacsora elfogyasztásával zárták a napot.

A Csehimindszenti Asszonykórus és egyetlen férfi tagja - akinek aktív részvétele üde színfolt a csoportban – a csehimindszenti művelődési házban lelkiismeretesen, ugyanakkor önfeledten gyakorol fellépésről-fellépésre. Amint nótájuk, kacagásuk hallatszik a nyitott ablakokon át, nem átallna az ember hívatlanul belépni és táncra perdülni, cekkerként az ajtó előtt hagyva a napi gondokat. A kórus tagjai nemes egyszerűséggel a jó hangulat, a szórakozás és a szórakoztatás hívei, összekovácsolt csapatuk célja, hogy, ha minden hang a helyén van egy dalban, minden lépést begyakoroltak egy tánchoz, egy színvonalas, kerek egész előadással álljanak közönségük elé.

Készülnek, gyakorolnak a csehimindszenti asszonyok a következő fellépésre.

A pár perces produkció mögött rendkívül kemény munka áll, ugyanakkor kiváló elfoglaltság a kreatív, nem a négy fal közé szokott, az ellaposodott életet hírből sem ismerő emberek számára.

Az asszonykórus a napokban már gőzerővel készül egy önmagukat meg nem hazudtoló, vicces, táncos, dalos, meglepetésekben gazdag műsorral, hogy a következő állomáson, a csehimindszenti falunapon azt, ott először, még „melegen tálalják".

Gaálné Pápai Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!