Civil

2016.05.16. 09:17

A gépjárműfecskendőt is menteni kellett - Vasalján versenyeztek a környék önkéntes tűzoltói

A Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség szombaton Vasalján rendezte meg az önkéntes tűzoltók egyik területi versenyét.

Civil Tudósítónktól

Férfi és női 800-as kismotorfecskendő-, valamint gépjárműfecskendő-szerelés kategóriákban indulhattak a versenyzők. Kismotorfecskendő kategóriában indulóknak a stafétafutást és a fecskendőszerelés versenyszámot is teljesíteniük kellett

A kismotorfecskendő kategóriában Alsószölnök, Egyházasrádóc, Pankasz, Rátót, Szentpéterfa, valamint a rendező Vasalja csapatai indultak, míg a gépjárműfecskendő-szerelési versenyszámban Ivánc és Szentpéterfa mérte össze tudását.

A versenyt Kovács Balázs Zsolt tűzoltó őrnagy, a körmendi hivatásos tűzoltók parancsnoka vezényelte le. A Vas Megyei Tűzoltó Szövetségtől Kovács András elnök és Fritz József elnökségi tag is jelen volt.

Sajnos az időjárás megnehezítette a versenyzők dolgát, a megelőző napokban lehullott, csaknem 40 milliméter csapadék a sportpályát szinte alkalmatlanná tette a versenyzésre. A résztvevőknek a szakmai feladatok mellett a felázott, mélyrétegű talajjal is meg kellett küzdeniük. A gépjárműfecskendőket „előfogattal” kellett kimenteni a helyszínről.

A férfi összetett versenyt Alsószölnök csapata nyerte Pankasz és Egyházasrádóc önkéntesei előtt. A rendező Vasalja tűzoltói a negyedik helyen végeztek, azonban a stafétafutás versenyszám első helyével vigasztalódhattak.

A júniusban Csényében megrendezésre kerülő megyei döntőre a területi versenyek első öt helyezettje jutott tovább.

A verseny izgalmainak levezetésére a rendezők ebéddel vendégelték meg az egyesületeket. Este utcabállal zárult a program.

Gombásné Judt Magdolna

Címkék#Vasalja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!