Civil

2017.04.11. 09:30

A gyerekek és a nyugdíjasok is ünnepeltek Zarkaházán

Szombathely-Zarkaháza - Mozgalmas volt a hétvége a zarkaházi Szily-kastélyban. Szombaton gyermekfoglalkoztatót tartottak, vasárnap délután pedig az Igazgyöngyök Nyugdíjas Klub készült a húsvétra.

Civil Tudósítónktól

A foglalkoztatón húsvéti díszeket, tojástartókat, nyusziálarcokat készíthettek a gyerekek. Tojást is írhattak viasszal,Tamásné Geröly Mária, a népművészet mestere irányításával, akinek meseszép írott és csipke húsvéti tojásait az üvegtárlókban kiállítva is megcsodálhatták.

Dr. Nagy Éva főorvosnő, most mint gyakorló nagymama, unokáját lovagoltatja
Fotó: F. Pintér Irén

Volt vidám táncház, ahova még a nagymamák közül is többen beálltak, és pónilovaglás. A több mint negyven apró és nagyobb gyermek és az ugyanannyi szülő vagy nagyszülő tartalmas, vidám délutánt tölthetett el.

Tamásné Geröly Mária , a népművészet mestere a viasszal írás rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket

Vasárnap délután az Igazgyöngyök Nyugdíjas Klub 28 szépkorú tagja vette birtokba a házat. Gyermeki örömmel keresték a kastély kertjébe kihelyezett apró húsvéti meglepetéseket. Majd a szépen feldíszített asztaloknál jó étvággyal fogyasztották el a hagyományos "húsvéti uzsonnát": kalácsot, sonkát, tojást. Desszertként mindenki megkóstolta a születésnaposoknak ajándékozott két óriási tortát. Jó hangulatban, beszélgetéssel, az idei programokon készített képek nézegetésével telt el a vidám délután.

Szerző: F. Pintér Irén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!