Civil

2016.05.31. 10:11

A háborús hősökre emlékeztek Toronyban

Torony - Az első és a második világháború hőseire és polgári áldozataira emlékeztek vasárnap - hősök napján - Toronyban. Koszorút helyeztek el, mécsest gyújtottak az önkormányzat képviselői és a falu lakói mindkét temetőben a hősök emlékművénél.

Civil Tudósítónktól

Délelőtt tíz órakor Torony 2-es temetőjében kezdődött a kegyeleti megemlékezés, ami - az úrnapi körmenet után - az 1-es temetőben lévő hősi emlékműnél folytatódott. Ott Fazekas Gábor önkormányzati képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Himnusz eléneklését követően az Aranypatak Asszonykórus énekével folytatódott az ünnep. Czirók Tamás Vass Albert Üzenet haza című versét szavalta el, utána Kovács György polgármester mondott emlékező beszédet.

Dr. Perger Gyula plébános imája után újra az Aranypatak Asszonykórus énekelt, katonadalokat adtak elő.

Koszorút helyezett el az emlékműnél a községi önkormányzat képviseletében Kovács György polgármester, a toronyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat nevében Vidos László elnök, az egyházközség képviseletében pedig dr. Perger Gyula plébános és Hoós Norbert. Ezután a falu jelenlévő lakói helyezték el a virágaikat és gyújtották meg a mécseseiket.

A kegyeleti megemlékezés a Szózat eléneklésével fejeződött be.

Fotó és szöveg: Pék László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!