Civil

2017.04.10. 08:15

A Helikon Kórus énekelt virágvasárnap Kissomlyón

Kissomlyó - A keszthelyi Helikon Kórus színvonalas műsorát hallgathatta meg a kissomlyói közönség vasárnap.

Civil Tudósítónktól

A reformáció ötszázadik évfordulójához kapcsolódóan kulturális pályázatot nyert a Kissomlyói Evangélikus Egyházközség, melynek keretén belül a keszthelyi Helikon Kórus látogatott el a településre.

Fotó: Kostyák Borbála

Virágvasárnap, a délelőtt tíz órai istentiszteleten már vendégként szerepeltek a fennállásuk harmincadik évfordulóját ünneplő kórus tagjai, majd délután négy órai kezdettel ünnepi koncerttel kedveskedtek az egybegyűlteknek. A szép számú közönség Bach és Kodály kórusművei után, Csorba István szerzeményét, a Jubileumi ének című kórusművet hallgathatta meg, mely a híres protestáns dal, az Erős vár a mi Istenünk alapján született. Majd Rossini, Donizetti és Verdi dallamai csendültek fel.

A koncerten közreműködött Bánhidai Tamás, a keszthelyi Festetics György Zeneiskola igazgatója, és csellótanára, aki hangszerén többek között Kodály Lírikus románcát szólaltatta meg.

A tartalmas délutánt szeretetvendégség zárta a helyi evangélikus parókián.

Szerző: Kostyák Borbála/civil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!