Civil

2017.05.27. 07:09

A kitelepítettekre emlékeztek és a 95 éves Paula nénit köszöntötték Rábafüzesen

Szentgotthárd - A Német Nemzetiségi Önkormányzat Szentgotthárd-Rábafüzes május 26-án pénteken, a Rábafüzesi Hianzek - Rábafüzesi Németek kitelepítésesének 71. évfordulóján megemlékezést tartott.

Civil Tudósítónktól

Az emlékezés koszorúját az emléktáblánál V. Németh Zsolt államtitkár, Szentgotthárd város nevében Kardosné Kovács Márta önkormányzati képviselő, a Német Nemzetiségi Önkormányzat nevében pedig Ódor Dénes Gábor helyezte el. Majd Bedi Beatrix könyvtáros idézte fel az 1946. májusában történteket.

Fotó: Horváth R. László

V. Németh Zsolt államtitkár elmondta egyszerre emlékezik és ünnepel ez a kis közösség Magyarország nyugati határán. Emlékeznek a fájdalmas múltra, és ünneplik a visszatérést. Sokan meghaltak az embertelen világban, sokaknak kellett elhagyniuk édes hazájukat. Volt, akinek sikerült vissza-, hazatérni. Mint a kilencvenötödik születésnapját ünneplő Paula néninek.

Nagy Vincéné Stanko Paula pár nap múlva, május 30-án lesz kilencvenöt éves. Szellemi, testi frissességnek örvend. A szülinapi köszöntésre is a kertből érkezett „sok munka van” mondta mosolyogva. A mai napig is szívesen énekel, fellépésről fellépésre jár az általa is, negyven esztendeje alapított Rábafüzesi Asszonykórussal.

A kitelepítettekről való megemlékezés, valamint a születésnapi agapé baráti beszélgetéssel ért véget Rábafüzesen.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!