Civil

2016.05.30. 08:33

A sportot ünnepelték Sorkifaludon

Sorkifalud - Gyermekzsivajtól volt hangos szombaton a Sorok mente. Igazi fesztiválhangulatú rendezvény részese lehetett, aki ezen a szombat délutánon a Sorkifaludi Gárdonyi Géza Általános Iskola évtizedes hagyománnyal bíró tornaünnepségén részt vett.

Civil Tudósítónktól

Több száz szülő, érdeklődő, hozzátartozó, a települések vezetői és képviselői tisztelték meg az iskola tanulóit és nevelőit részvételükkel. Simon Zsolt, az intézmény igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Fodor István, a KLIK Szombathelyi Tankerületének igazgatója nyitotta meg a tornaünnepélyt.

Az intézmény tanulói négyévente, az ötkarikás játékok évében tisztelegnek az olimpiai eszme előtt, és egyúttal fejet hajtanak a sport óriásai előtt. Ez a program emlékezés Csejthey Lajosra, Sorkifalud híres szülöttére, aki első Vas megyei olimpikonként az 1924-es párizsi olimpián ért el kimagasló eredményt.


A tornaünnepélyen az iskola minden tanulója részt vett, a nyitóképpel üzentek a gyerekek a labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar csapatnak. Az intézményben nagy hagyománya van a futballnak, a tanulók részt vesznek a Bozsik-programban, az 5. osztály tagjai pedig egy országos szurkolói pályázaton is elindultak, ahol a kiválasztott huszonnégy legjobb csapat egyikeként az Első Újbudai Focimajálison vettek részt és értékes tárgynyereményekkel tértek haza.

Az osztályok színes műsora elvarázsolta a nézőközönséget: láthattunk ökölvívást táncban elmesélve, de a hagyományos sporteszközökkel bemutatott gyakorlatok is az iskolában zajló magas színvonalú sporttevékenységről tanúskodtak. Az osztályok bemutatóját a helyi ovisok tánca gazdagította.

A rendezvény kiemelt mottója az esélyegyenlőség, ezt fejezte ki a monumentális zárókép, amelyben a tanulók jelbeszéddel adták elő a Honfoglalás betétdalát. Az üzenete világos volt minden résztvevő számára: együttműködés, elfogadás, tolerancia a mássággal szemben. A nézőtéren ülve a produkciót csodálva mindenki igazából elhitte, hogy ezek a gondolatok és érzések jelen vannak az iskolai élet mindennapjaiban, és az oktató-nevelő munkában.

A tornaünnepély fő szervezői és megvalósítói az iskola testnevelő tanárai voltak: Koroknay Katalin és Gálné Pados Krisztina tanárnők, a jelbeszéd betanításában Szibler Vendelné ének-zene szakos pedagógus segédkezett, de a háttérmunkából a nevelőtestület minden tagja aktívan kivette a részét.

A rendezvény sikerességéhez nagymértékben hozzájárult a szülői közösség. A programot gyermeknapi vigassággá változtatva megvendégelték a résztvevőket. Sorkifalud önkormányzata pedig minden tanulót fagyival jutalmazott.

A sorkifaludi Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulói ezen a délutánon igazi sportünnepet varázsoltak. A diákok és az intézmény nevelői bebizonyították, hogy a kistelepüléseken az iskola milyen összetartó erőt képvisel azzal, hogy a községek kulturális, hagyományőrző és sporttevékenységéhez hozzájárul.

Simon Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!