Civil

2016.10.03. 15:49

A Vándorfakanál díjért versenyeztek Vasalján

Vasalja - Szombaton rendezték meg Vasalján a Vándorfakanál díjért a főzőversenyt.

Civil Tudósítónktól

A helyi drinkbár és a körmendi Vasparipa Egylet a főzni tudók és nem tudók között harmadik alkalommal, már hagyományként hirdette meg az összecsapást "Gyertek, főzzünk egy jót!” jelmondattal.

Győztes csapat: Németh Miklós, Bártai Tamás, Kánya Péter, Baráth Zoltán

Tíz csapat vett részt a rendezvényen, akiknek az első teendőjük a helyfoglalás volt. Választhattak napos és árnyékos helyek közül. A barátságpohár-koccintó után elkezdődött a tűzgyújtás, a kondérok elhelyezése és a nyersanyagok előkészítése.

Második helyezettek: Nádaljai Ötös: Gerencsér Sándor

Minden versenyző szorgoskodott, viccelődött, koccintgatott, de közben a finomságok is készültek. Tetszőleges volt az étel választása, és az alapanyagokat is mindenki saját maga állította elő.

Harmadik helyezettek: A helyi Gösser csapata: Galamb László

Az ételeket a zsűrizés után a csapattagok és barátaik fogyasztották el. Főztek tárkonyos ragulevest, szarvaspörköltet dödöllével, nyúlpaprikást, csilis babot, szalontüdőt, birkapörköltet, zöldséges borjúragut, vegyes tálat, töltött pulykamellet, tarhonyás húst és vadmalacpörköltet gombával.

A zsűri egy része: Takács János, Babati Zoltán, Bebes István, Gombás Alajos

Az öttagú zsűri csak sorszám alapján kóstolgatott. Figyelembe véve az ételek tálalását, ízvilágát, és tájjellegét, egytől tízig pontozhattak, és a végén összegezve kialakult a sorrend.

Motorosok csapata: Kovács Istvánné és Kovács István

Első helyezést értek el Az autószerelők mesterei. Második lett a Nádaljai ötös csapata, harmadik pedig a helyi Gösser söröző csapata. Különdíjat kapott a Szalontüdő csapata.Mindenki oklevelet és apróbb ajándékokat vihetett haza.

Dödölle

Kukták csapata: Stekovits Hajnalka, Mrakovits Tamás

Szalontüdő csapata: Sinka Gábor, Egyed Zoltán, Gombás Alajos

 

Szerző és fotós: Gombásné Judt Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!