Civil

2017.03.11. 16:25

Ajándék citera érkezett Kenyeribe

Kenyeri - "Magyar Kézműves Remek" díjjal kitüntetett, egyedi citerát kapott ajándékba a Kenyeri Rábamenti Citerazenekar egyik ifjú citerása.

Egy hónappal ezelőtt, egy önzetlen ember három citerát ajánlott fel olyan gyerekeknek, akik citeráznak ugyan, de nincs arra lehetőségük, hogy saját hangszerük legyen. A Kenyeriben tevékenykedő Rábamenti Citerazenekar ifjúsági zenekarának egyik ifjú tagját is jó szívvel ajánlottam a hangszereket megalkotó Soós János népi hangszerkészítő figyelmébe.

(balról): Németh Balázs, Németh Eszter, Kránicz Katalin, Szár Gábor, Vekszli Virág, Hirsch Doroti, Novák Miléna citerások, (hátul) Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat Nemzetközi Vészhelyzet-kezelési Igazgatója és Tulok Tamás.
Fotó: Pörneczi Tamás

Így Vekszli Virág kis citerás is esélyt kapott arra, hogy tulajdonosa legyen egy új citerának, akárcsak a többi 316 gyermek, akik jelentkeztek a felhívásra. Természetesen erről ő semmit sem tudott, mint ahogy arról sem, hogy két héttel ezelőtt már eldőlt, hogy hamarosan egy gyönyörű hangszer tulajdonosa lesz.

A pénteken, a koraesti órákban kezdődött gyermek citerapróbára aztán vendégek érkeztek. A készítő megbízásából Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat Nemzetközi Vészhelyzet-kezelési Igazgatója és felesége személyesen hozták el és adták át a hangszert Virágnak. Az örömteli pillanatok után azonnal kipróbálta az új tulajdonos a hangszerét, ami tökéletesen illeszkedett az ifjú zenekar játékába.

- Milyen érzés számodra, hogy saját citerád van, ráadásul ilyen szép? – kérdeztem Virágot a próba végén.

- Nagyon örülök neki, vigyázni fogok rá és valamilyen új dalt is megtanulok otthon citerázni – válaszolta, miközben a hangszerhez kapott kísérő kártyát nézegette.

A vidám gyermekarcokat fürkészve csak arra tudok gondolni, hogy csodák márpedig vannak, csak hinni kell bennük! Köszönet a hangszerkészítőnek a nagylelkű felajánlásért és mindenkinek, aki hitt abban, hogy egy kenyeri kislány lehet az egyik boldog citeratulajdonos. Legyen benne oly sok öröme, amilyen nagy szeretettel készítették neki ezt a hangszert!

Forrás: Civil/Pörneczi Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!