Civil

2017.04.23. 18:49

Akadálytúra a sárkány jegyében Gyöngyösfaluban

Gyöngyösfalu – A Szőlőfürt Egyesület Föld napja alkalmából - a helyi legenda nyomán - Pösei sárkányvadászat címmel természetjáró akadálytúrát szervezett.

Civil Tudósítónktól

A résztvevők a regisztrációs kvíz kitöltése után kézbe kapták a túra útvonalát, melynek állomásain gyűjtötték össze a sárkány hét fejét. A túra során Sárkanyölő Szent György bőrébe bújhattak egy feladat erejéig, kvízből megismerhették a helyi értéket képviselő berkenyefát, a rügyeket, hajtásokat, terméseket. Boros nótát énekeltek a Szent Márton Kórus tagjaival. Volt tájegységi almafajta-felismerés és madár keresés, -felismerés. A 200 éves vadkörtefáról pedig mindenki maga szedte a körtét.

Fotó: Vannesson Dóra

A rendezvény nagy érdeklődés mellett, szeszélyes-napsütéses időben, jó hangulatban zajlott. Mindenki sikeresen teljesítette a feladatokat, de az odvas fából a pösei sárkányt nem sikerült előcsalogatni, ezért jövőre újra megpróbálják.

Vannesson Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!