Civil

2017.05.30. 10:20

Alsóújlakon játszott a Vasvári Játékszín

Alsóújlak - Nem mindennapi estére készültek vasárnap a település lakói. A kultúrház teraszán a Vasvári Játékszín bemutatójára gyűltek össze a helyiek.

Civil Tudósítónktól

 

A szabadtéri színház szép számmal vonzotta a nézőket, hiszen hasonló esemény nem mostanában volt Alsóújlakon. A kultúrát kedvelő közönséget „ Kisfaludy avagy életképek Kámból” című darabjával várta a környék színészeiből összeállt csapat. Gergye Rezsőtől, a színdarab rendezőjétől megtudtuk, hogy az alsóújlaki előadás már a nyolcadik volt a Hegyháton.

Fotó: Koósné Köntés Vera

- A települések örömmel fogadják a Kisfaludy életéről szóló, de a mai embernek is utat mutató darabot - árulta el Gergye Rezső. - Az igények alapján már őszre szervezzük az előadásokat. Szeptembertől a tervek szerint a Hegyháton további tíz településen, valamint Sümegen és Téten mutatjuk be a darabot. Legközelebb június 21-én Szemenyében láthat minket a közönség.

Az alsóújlaki közönség soraiban köszönthette Tausz Istvánt, a mű íróját is. A darab végén a nézők vastapssal hálálták meg a színészek nagyszerű alakítását.

 

Koósné Köntés Vera

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!