Civil

2017.05.04. 17:01

Apró kézből meglepetés anyák napjára Csehimindszenten

Csehimindszent – Lázasan készülnek anyák napjára a település kisebb-nagyobb gyermekei.

Gaálné Pápai Viktória

A helyi fiatalok körében népszerűek a kézműves foglalkozások. Meglepő módon nem csupán a kicsik próbálják ki tudásukat, hanem alsó és felső tagozatos lányok és fiúk is szép emléktárgyakat, díszeket alkotnak az összejövetelek során. Több alkalommal az idősebb generáció is képviselteti magát, így aztán ez a foglalkozás a szórakozásról, az emlékgyűjtésről, tréfás történetek elmeséléséről, a régi kézműves elfoglaltságok felelevenítéséről is szól.

A kétkezi munkával készült tárgyak minden alkalommal egy ünnephez kötődnek. A karácsonyt üdvözölve angyalkákat, ékes fenyőket, ajándéktárgyakat alkottak a gyerekek, a szilveszteri mulatságokra álarcokkal, fali dekorációkkal készültek. A húsvét előtti utolsó csütörtök a közös tojásfestés délutánja volt.

Ezen a héten anyák napja meghitt, szeretetteljes ünnepére készülnek. A gyerekek a művelődési házban az alkalomhoz illő verseket, versrészleteket gyakorolják, amelyekkel színpadra állnak családjuk és a közönség előtt május első vasárnapján. A kézműves foglalkozás keretében rengeteg papír szívecskét hajtogatnak, bele verseket rejtenek.

A kicsik édesanyjukkal kézen fogva szerepelnek a rajzokon, ceruzáik egy-egy szép emlékű eseményt örökítenek meg a papíron. Masnival átkötött tulipánokat, rózsákat alkotnak színes alapanyagokból, és még sorolhatnánk, mennyi szép emléktárggyal készülnek azért, hogy édesanyjukat, nagymamájukat megörvendeztessék, tolmácsolva szeretetüket, hálájukat és tiszteletüket ezen a megható ünnepen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!