Civil

2017.07.03. 18:24

Az Adriára kirándultak az andrásfaiak

Andrásfa - Július 1-jén az Összefogás Andrásfáért Egyesület tagjai, a képviselő-testület tagjai és hozzátartozóik buszkiránduláson vettek részt az Adriai tenger partján.

Civil Tudósítónktól

Busszal indult el a csoport a horvát tengerpartra. Útjuk első állomása Opatija, a fürdőváros volt. Gyönyörű látvány fogadta a kirándulás résztvevőit. Pálmafák, olajfák, leander-ligetek, szebbnél szebb virágos parkok.

A következő Rijeka, azaz Fiume kikötő-város volt, amit megtekintettek. Több templomát, ferde tornyát is látták. A kikötőnél Baross Gábor emléktáblájához koszorút helyeztek el. Baross Gábor közmunkaügyi és közlekedési miniszter volt, a város díszpolgára, az ő nevéhez fűződik a rijekai kikötő kiépítése. A vasi kirándulók lépten-nyomon magyar építészek által tervezett épületekbe botlottak.

A program végén a Crikvenica-i strandon a bátrabbak megmártóztak a hűs tengervízben. Csodálatos élményt jelentett a hídról feltekinteni az Alpok vonulataira, vagy épp letekinteni a mélyen fekvő tengerparti öbölre.

Nagyné Márffy Gyöngyi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!