Civil

2016.08.30. 19:08

Az Őrségről az esem klubban

Szombathely - A Vas Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület a Humán Civil Házban augusztus 26-án tartotta szokásos rendezvényét.

Civil Tudósítónktól

Erre az alkalomra azonban nem a betegséggel és a terápiás lehetőségekkel foglalkoztak, hanem Márkus Ritát, az Őrségi Nemzeti Park természetvédelmi területfelügyelőjét kérték fel szakmai előadónak.

Csodálatos virtuális sétán mutatta be a közel 44 ezer hektáron elterülő Őrségi Nemzeti Parkot, amely magába foglalja az Őrséget, a Vendvidéket, a Rába folyó szabályozatlan völgyét, (a Belső-Őrséget), Szentgyörgyvölgy környékét. Az erdőkkel, ligetekkel szabdalt gyönyörű táj szépségeit, a szerek világát, természeti, kultúrtörténeti, néprajzi értékeit. Megőrzésük gondjait és lehetőségeit.

A résztvevők körében osztatlan sikert aratott Márkus Rita előadása. Így eljuthattak környezetünk olyan tájaira is, melyre néhányuknak - mozgáskorlátozottsága miatt - sajnos már nincs lehetősége.

Magával ragadó előadói stílusával, kérdésekre adott válaszaival, szakmai elkötelezettségével belopta magát a hallgatóság szívébe.

Remélhetőleg a jövőben még lehetőség lesz a tájegység sok olyan szépségének, értékének megismerésére is, melyre most az idő korlátozottsága miatt nem volt mód.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!