Civil

2017.08.14. 10:45

Bagolytúrával indítottak Molnaszecsődön

Molnaszecsőd - Ahogy minden augusztus második hétvégéjén, idén is falunapot tartottak Molnaszecsődön a helyi önkormányzat és a helyi Molnár Lajos Egyesület rendezésében.

Civil Tudósítónktól

Felvezető programként péntek este bagolytúrát is rendeztek, ahol az indulók létszáma az utóbbi napok szélsőséges időjárása miatt a tavalyinak csak a fele volt: összesen hét csapat indult. Viszont a hangulat most is kifogástalan volt, a túrapálya az állomásaival - ahol ügyességi feladatok vártak az érkezőkre – megismertette a Molnaszecsődöt körülölelő gyönyörű területeket és természeti értékeket A feladatok igazán csapattá kovácsolták a résztvevőket, akiket a túra után a szervezők zsíros kenyérrel is megvendégeltek.

Fotó: Szombathelyi Tamás

Másnap - ha nehezen is, hiszen egyre nehezebb kimozdítani a lakosokat - összegyűltek az emberek a falunapi programokra, ahol a helyiek és a faluból elszármazottak is a települést ünnepelték. De szép számmal érkeztek a környékből is a programok iránt érdeklődők.

Kiss Tibor ,azaz Sláger Tibó 
Fotó: Szombathelyi Tamás

A szervezők a közösségben élés fontosságát hangsúlyozva, a kilátogatók bevonására gyerekfoglalkozásokat, sportprogramokat, egyéb versenyeket tartottak. Mindemellett a színpadon volt nótaszó, tánc, operett, erőemelés-bemutató. A délután csúcspontját Sláger Tibó műsora jelentette, amikor a legtöbben voltak jelen, és e létszám az esti tombolasorsolásig ki is tartott.

A falu idei ünnepnapját tábortűz, élő koncert és bál zárta.

Szombathelyi Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!