Civil

2017.03.23. 10:20

Bartók emléknapi vetélkedők Szentgotthárdon

Szentgotthárd - A közelmúltban zenetörténeti vetélkedőt rendezett, valamint képzőművészeti pályázatot hirdetett a megyében működő művészeti oktatási intézményekben tanuló általános iskolás diákok számára a SZOI Takács Jenő Alapfokú Művészeti Iskolája.

Civil Tudósítónktól

A határmenti város felhívására nemcsak Vas megyéből érkeztek pályázatok, hanem Ausztriából is.

Zweisprachiges Bundesgymnasium Oberwart (A felsőőri kétnyelvű gimnázium) felső tagozatosai Fotó: Horváth R. László

Az egész napos rendezvény középpontjában Bartók Béla, és a magyar népdalkincs állt. A két korcsoportban vetélkedő diákoknak – többek közt – népzenei dallamokra kellett dalszöveget írni; különféle ábrázolási technikával kellett bemutatni egy-egy népdalt, vagy magát Bartók Bélát.

Tompa Noémi (középen) első díjas alkotása előtt – Bartók Béla arckép

A rendezvénnyel egy időben tárlat nyílt a színház aulájában, ahol Labritz Béla alpolgármester köszönte meg a jelenlévő oktatási intézmények vezetőinek az eseményen való részvételt.

Vépi kisdiákok agyagportréi

Emléklapot és Szentgotthárdot bemutató könyvet nyújtott át a Zweisprachiges Bundesgymnasium Oberwart (A felsőőri kétnyelvű gimnázium), a körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola; a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola; a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a házigazda Takács Jenő Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény képviselőinek.

Labritz Béla alpolgármester, a város nevében köszöntötte a Bartók-emléknap résztvevőit

A zenetörténeti versengést a körmendiek nyerték, míg a képzőművészeti alkotások vetélkedésében az I. korcsoportban Tompa Noémi (Zweisprachiges Bundesgymnasium Oberwart), a II. korcsoportban Doktorits Flóra (szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola) végzett az első helyen.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!