Civil

2017.08.02. 09:32

Bemutatkoztak a holland családok a köcski falunapon

Az elmúlt évek hagyományai szerint július utolsó hétvégéjén rendezték meg a köcski falunapot. A nap sztárprogramjaként délután a helyben lakó holland családok mutatkoztak be a köcskieknek.

Civil Tudósítónktól

A reggel már munkában találta az önkéntes szakácsokat, akik a felajánlott vad- és sertéshúsból finom ebédet készítettek a helybelieknek. A program kreatív foglalkozással, trambulinnal, arcfestéssel és lufi bohóccal indult a gyerekek nagy örömére. Magyar Tibor polgármester köszöntötte 10.30-kor a jelenlevőket és hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt. A kulturális programokat gazdagította néptáncos csoport, daloskör, nosztalgia énekes és country zene.

A tavalyi Parasztolimpia sikere nyomán idén visszavágót hirdettek, ahol az Árpád utca - Béke utca csapata megvédte az előző évben elnyert „ A falu legvagányabb utcái" címét.

 

A délután közepére került az idei év sztárprogramja. A faluban helyét megtaláló két holland család ( Kuypers és Oosterhof) már tavaly elhatározta, hogy aktív tagja kíván lenni az itteni közösségnek. Támogatják a helyi egyesületeket és az idei Falunapra bemutatkozó műsorral készültek. Hollandiából érkezett zenészek adtak műsort, melynek nyitószámaként Gerry énekelte hibátlan magyarsággal az Echo együttes Kell hogy várj című örökzöldjét, majd nemzetközi slágerek csendültek fel. A kultúrotthon nagyterme kis holland vendéglővé változott, ahol jellegzetes ételeikből, italaikból nyújtottak ízelítőt. A jelenlévők sajtot, virsli falatkákat, friss sült kolbászkát, süteményeket, édességet valamint holland likőrt is kóstolhattak. Mindezt stílusosan, holland zászlócskákkal és fapapuccsal körítve. A műsor utolsó, holland dalát a két család teljes létszámmal adta elő a színpadon, amit a nézőközönség hatalmas tapssal díjazott. A falu apraja-nagyja a vendégekkel együtt élvezte az örömzenét és a finom falatokat.

Idén is volt kispályás foci, ahol az Öregfiúk csapata 4:2 arányban győzedelmeskedett az Ificsapat felett.

A programot zsíroskenyér parti zárta baráti beszélgetéssel.

A köcskiek így búcsúztak: Köszönjük holland barátainknak és családjaiknak a meglepetés műsort! Várunk benneteket jövőre is! Dank u vrieden uit Nederland! We verwachten je ook volgend jaar!

Sali Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!