Civil

2016.10.26. 08:16

Bözsi néni kilencven éves

Vasalja – A falu legidősebb lakóját, Gombás Ferencné Bazsó Erzsébetet köszöntötték a napokban. 1926. október 22-én született, most töltötte be a kilencvenedik évét.

Civil Tudósítónktól

Bözsi néni Vasalján született, Bazsó Ferenc és Horváth Anna gazdálkodó szülők negyedik gyermekeként. Itt járt iskolába, az ifjú éveit és az egész életét Vasalján töltötte. Mivel nem volt munkalehetőség, eljártak a falu többi fiataljával napszámba dolgozni. A háború ideje alatt a férfiak katonák voltak, ekkor még szórakozási lehetőség sem volt. Fiútestvére, József hősi halált halt a II. világháborúban.

Az ötvenes években férjhez ment, egy leánygyermeke született, akitől most két unokája van: Dorka és Dani. Sokat dolgoztak, gazdálkodtak, állatokat tartottak, de férje korán meghalt.

Gombás Alajos polgármester, Gombás Ferencné Bözsi néni

- Ági lányom óvónő, sokat segít nekem a mosásban, takarításban, és a hétvégi főzésnél – mondta Bözsi néni. - Dani unokám az udvaron, a kertben dolgozik. Vele élek, mindennap friss vacsorával várom. Délutánonként olvasgatni szoktam, a temetőbe és a sógorékig még elsétálok, bottal. Néhány tyúkom van, tojással ellátom a családot. Nem szeretem a felhajtást, és ha fényképeznek, már öreg vagyok hozzá – mondta.

Kilencvenedik születésnapján köszöntötte a családja, Orbán Viktor miniszterelnök, az önkormányzat részéről Gombás Alajos polgármester és Kiss Sándor jegyző. Az emléklap mellé virágcsokrot adtak át és jó egészséget kívántak Bözsi néninek.

Gombásné Judt Magdolna

1. Gombás Alajos polgármester, Gombás Ferencné Bözsi néni

Címkék#Vasalja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!