Cifra tehén vendégei voltak a gotthárdi ovisok

2017. május 26., 07:23 szerző: Civil Tudósítónktól
komment
Szentgotthárd-Felsőszölnök - Nem mindennapi élményben volt részük a szentgotthárdi ovisoknak május 23-án.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A szlovén csoport tagjai Cifra tehén meghívásának eleget téve ellátogattak a felsőszölnöki Szlovén Mintagazdaságba.

Fotó: Horváth R. László

Ezen a délelőttön a tizenkilenc kisgyermek többek között igazi, házi sütésű fekete-kenyeret kóstolhatott, és nyulakat etethetett. S hogy ki is Cifra? A tehén a mintagazdaság kabalaállata. Sőt, azt is megtudtuk, hogy alig volt olyan porta az elmúlt évtizedekben a környéken, ahol ne lett volna állattartás. És bizony majd' minden udvarban volt egy tehén, akit Cifra névvel illettek.

Fotó: Horváth R. László

A csoportot Bajzek Gyöngyi a MszSz titkára, Bedics Annamaria MszSz munkatárs és Kovács Andrea mintagazdaság-vezető fogadta. A gyerekek legnagyobb örömére a foglalkozás állatsimogatással, a nyulak etetésével kezdődött. A program gyümölcssaláta és falatka-krémek készítésével folytatódott. A kicsik gyümölcsöket vágtak apró kockára, miközben elmondták szlovénul és magyarul is, hogy éppen milyen gyümölcsöt aprítanak. Készítettek még tonhalas-, tojásos meg túrós-medvehagymás krémet is. A fóliasátorban Cifra tehén vezetésével megismerkedtek a zöldségfélékkel és paradicsompalántát ültettek.

Fotó: Horváth R. László

Miközben az udvaron a kicsik önfeledten játszadoztak, Bajzek Gyöngyi elmondta, a projekt több napos, hisz minden Rába-vidéki ovisnak bemutatják a mintagazdaságot. A műhelyfoglalkozásokon látottakat és halottakat később az óvodákban átismétlik, az élmények alapján készült rajzokból pedig ősszel kiállítást szerveznek.

Fotó: Horváth R. László

A mókával, nevetéssel, szlovén szavak tanulásával eltöltött órák után jóízűen fogyasztották el a gotthárdi ovisok a maguk által készített harapnivalókat, s kortyolták a házi készítésű bodzaszörpöt.

Horváth R. László

Civil Tudósítónktól

2017. május 26., 07:23 szerző: Civil Tudósítónktól

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...