Civil

2017.04.28. 17:04

Csak úgy, „Pöttyös módra”

Csehimindszent - A 39. életévét idén betöltött Pöttyös Hagyományőrző Csoport, amelynek tagjai a Csehimindszenti Óvoda egyik kis növendéke és a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola elkötelezett tanulói, Horváth Barnabásné, Marika néni szárnyai alatt újra részt vettek hazánk egyik jeles színházi találkozóján.

Civil Tudósítónktól

Április 26.-án a XXVI. Weöres Sándor Országos Gyermekjátszó Találkozónak egy fantasztikus celldömölki épület adott teret, a Soltis Lajos Színház.

Fotó: Gaálné Pápai Viktória

A Pöttyösök öltözőjében, az előadás előtt már tapintani lehetett az izgalmat, az egészséges drukkot.

Fotó: Gaálné Pápai Viktória

De ahogy a jelmezeket felöltötték, a népi hagyományokat hűen tükröző, kopottas kalapok, a falusi kendők, a kis piros masnik, s más kellékek a helyükre kerültek és a függöny felgördült, a szereplők sikerre vitték Arany János Jóka ördöge című darabját.

Fotó: Gaálné Pápai Viktória

Ahogy Horváth Barnabásné csoportjától már megszokott, „Pöttyös módra".

Fotó: Gaálné Pápai Viktória

A sok gyakorlás, a lelkiismeretes felkészülés, az összekovácsolt csapat, a színjátszás iránti tisztelet és szeretet meghozta az eredményét.

Fotó: Gaálné Pápai Viktória

A Pöttyös Hagyományőrző Csoport előadását a zsűri országos bronz fokozattal értékelte, amely nem csupán elismerés, hanem fel is jogosít a jövőben rendezendő színes repertoárral bíró színházi versenyeken, találkozókon való részvételre.

Gaálné Pápai Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!