Civil

2016.12.18. 14:08

Csodás adventet zártak Herényben

Szombathely - Hiába a csontig hatoló hideg, a hatalmas köd, a jó szándékú embereket a szeretet ismét összegyűjtötte a Herényiek Házának udvarán szombat este.

Civil Tudósítónktól

Szinte most volt, amikor az első adventi gyertya lángja fellobbant és immár világít a negyedik lángja is. Amint az est során többször elhangzott, az idő az egyik legnagyobb kincs életünkben, érdemes vele jól bánni, és ilyenkor karácsony tájékán, a legnagyobb ajándék megosztani szeretetünket egymással, barátainkkal.

Szekér Tamás, a Herényi Kulturális és Sport Egyesület elnöke rövid köszöntőjében rámutatott egy lényeges dologra: hogy a jól működő közösségek egyre több ember számára válnak vonzóvá, lehetőséget teremtenek minden korosztálynak a közösségi élmény megélésére.

Molnár Szabolcs atya a karácsony közeledtével néhány olyan dologra hívta fel a figyelmet, amely minden ember számára tanulságos és útmutató lehet. Beszéde végén meggyújtotta a negyedik gyertyát.

Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere, a körzet képviselője adventi gondolatait így összegezte:

- A Micimackóban hangzott el a kérdés, hogy a szeretetet hogy kell betűzni. A válasz pedig az volt, hogy a szeretetet nem betűzni, hanem érezni kell. Úgy gondolom, hogy mi ezt itt, Herényben érezzük. A másik fontos kérdés az, hogy a közösség nem emberek gyülekezete, hanem az olyan egység, ahol az emberek ereje és akarata összeadódik. Így lehet óriási dolgokat végezni. A herényi közösség nagy munkát végzett el az idei esztendőben is. Amikor az ember visszagondol az elmúlt néhány évtizedre, akkor látja, hogy minden karácsony más, minden életkorban másképp éli meg azt. Gyermekként is jó adni és kapni. Később egyre fontosabbá válik számunkra az idő. Anyagi lehetőségeinktől függően tudunk kisebb, vagy nagyobb ajándékokat vásárolni, de időt nem. Az véges. Úgy gondolom, az a legnagyobb kincs, a legnagyobb dolog az életben, ha szeretteinkkel töltjük az időt.

Majd a Szent Márton-év jelmondatával, „felemelő szeretettel” kívánt a jelenlevőknek és családjuknak áldott, boldog karácsonyt. Ezután a Herényiek Háza Népdalköre karácsonyi énekeivel szórakoztatta a szépszámú közönséget. A baráti beszélgetés forralt borozással, jó ízű falatok elfogyasztásával folytatódott. A közönségből alakult alkalmi kórus karácsonyi dalainak éneklésébe Szombathely alpolgármestere is bekapcsolódott. Az est végére a Herényi Férfikör Mikulásai a forralt boros katlan alját teljesen tisztán meglátták, az ital elfogyott.

György István Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!