Civil

2016.12.21. 10:54

Csupaszív karácsony Acsádon

Acsád - Ünnepi köntöst öltöttek a szívek Acsádon december 18-án délután, a falu Csupaszív karácsonyi rendezvényén. 2011-ben rendezték meg első alkalommal falu karácsonyát, mely a helyiek szívét azóta is melegen tartotta. Csupaszív, mert a helybeliek az ünnepséget megelőzően csupa szívvel készítették a finomabbnál finomabb süteményeket.

Civil Tudósítónktól

A falu karácsonyfáját a betlehemmel együtt – a helyi lányok, asszonyok segítő együttműködésének köszönhetően - már a télapó közeledtére felállították a falu központjában, a katolikus templom előtti téren.

A rendezvény Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármester asszony szeretetteljes ünnepi köszöntőjével kezdődött. A polgármester asszony elmondta:

- Bízom benne, hogy azok a szeretet-magocskák, amiket így advent és karácsony tájékán igyekszünk szívünkben elültetni, újévkor sem múlnak el, inkább egy erős, szilárd fává növekszenek bennünk, ami meghajlik ugyan egy-egy viharban, de utána mindig újra kiegyenesedik. Figyeljünk arra, hogy a szeretet ne csak néhány napig, az ünnep idején éljen szívünkben, hanem a hétköznapokon is megmaradjon bennünk. Éljünk úgy, hogy szeretettel viseltessünk egymás iránt, hogy életünkben ne legyen helye a haragnak és gyűlölködésnek!

Fotó: Németh Péterné

Ezt követően a falu adventi koszorúján - melyet egy helyi lakos készített - is kigyúltak a fények. A béke lángját Zakó Jenő plébános, a hit lángját Kalincsák Balázs lelkész, a szeretet lángját az acsádi Idősek Otthona képviseletében Bödiné Kovács Éva, a remény lángját pedig Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármester asszony gyújtotta meg.

A gyertyagyújtás után a Nemescsói Énekkar szívmelengető karácsonyi fellépése és az evangélikus hitgyülekezet gyermekeinek pásztorjátéka (betlehemezés) következett, melyet az acsádi Mézeskalács Óvoda gyermekeinek karácsonyi műsora követett.

Az ünnepi műsor után a Templom téren tüzet gyújtottak az acsádiak, melyet csillagszóró lángja kísért és a legszebb karácsonyi dallamok zendültek fel.

Fotó: Németh Péterné

A résztvevők által hozott bögrébe forralt bor vagy forró tea került az önkormányzat jóvoltából. A helybeliek ajándéka a sok-sok finom sütemény, tészta volt. A gyermekek szaloncukorral, a résztvevők pedig a helyi lányok, asszonyok által készített ajándékokkal térhettek haza.

 

 

Bauxberger Kata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!