Civil

2017.06.29. 15:46

Dobogón a kemestaródfai asztalitenisz csapat

Kemestaródfa - Ebben a szezonban sikerült dobogóra kerülnie a Gasztonnyal megerősített kemestaródfai asztalitenisz csapatnak.

Civil Tudósítónktól

2013-ban alakult a településen asztalitenisz csapat. Még ez év őszén beneveztek az akkor első ízben kiírt Megyei II. osztályú bajnokságba, amit kizárólag amatőr csapatoknak hirdettek meg. Kezdetben négy, majd 2015 végére már tíz csapat szerepelt ebben az osztályban. 2014-ben és 2015-ben is bajnoki címet ünnepelhetett az egyesület.

A 2015-ös évad bajnoki címe után eljött a lehetőség, mind emberi, mind anyagi oldalról az osztályváltásra és a játékosok úgy gondolták, hogy meg kell próbálni a Megyei I. osztályt. Itt már négy játékos kell minden mérkőzésen, ezért Gasztony csapatával egyesülve indult el a csapat Kemestaródfa-Gasztony néven. Ugyanakkor a másodosztályt sem hanyagolták el, oda is beneveztek, lett egy első és egy másodosztályú alakulat. A másodosztályban azok a játékosok játszanak, akik nem vagy nem mindig férnek be az első osztályú csapatba. A 2015/2016-os szezonban, a tanulóévben, az első osztályban 11 résztvevő közül a 6. helyet sikerült elérni.

Aztán a 2016-17-es szezonnak egy tapasztaltabb egyesület futott neki, ami meg is látszott az eredményeken. A gárda végig harcban volt a dobogóért, végül kiélezett küzdelemben, Zakics Sándor csapatkapitány vezetésével sikerült megszerezni a bronzérmet.

Fotó: Miród Gábor

Az alig valamivel több, mint 200 fős kis falunak nagy dicsőséget szereztek ezzel. Az éremosztó rendezvényt június 24-én tartották a kemestaródfai művelődési házban, ahol a Vas Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke, Dobolán Gábor adta át az érmeket. Kemestaródfa község ajándékát, egy nagy díszes serleget pedig Takó Gábor polgármester nyújtotta át a csapatnak.

A protokolláris rész után a versenyzők asztalitenisz tornával és finom vadpörkölttel ünnepelték a sikeres szereplést. Kemestaródfa község önkormányzata ezt a rendezvényt is támogatta, mint ahogyan egész évben kiemelten támogatja a csapatot a sikeres szereplés érdekében.

A csapat tagjai: Pajor Gábor, Pajor Vilmos, Szánthó Ákos, Kovács László, Hamar Martin, Zakics Richárd, Vadász Sándor, Sábler József, Kovács József, Pajor Patrik, Zakics Sándor.

Miród Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!