Civil

2017.02.20. 19:23

Egyházashollósiak töltötték a legfinomabb kolbászt

Rábahídvég - A fesztiválok világában, amikor télen is egymást érik a gasztronómiai rendezvények, merész ötletnek tűnhet belevágni egy kolbásztöltő versenybe.

Civil Tudósítónktól

A Csodaszarvas Tájparkban harmadik éve gondolják azt, hogy kellő alázattal lassan elérik, hogy az egykor családias hangulatú rendezvény kinője magát egy, akár a Kárpát-medencét is megszólító kavalkáddá.

Ebben már meg is fogalmazódott a jövőbeli célok egyike, de nézzük, mi történt az idén! Ha számokban kell meghatározni: 13 csapat négy megyéből, 65 versenyző, 130 kilogramm kolbász, 150 ember és négy levágott disznó. Ha nevekben, akkor: Szarvas József zsűrielnök, Körmendi Kastélyszínház Társulat pajtaszínházi előadással, Karak zenekar koncerttel. Ha pedig hangulatban: harmonikaszó, napsütés, sültkolbász-illat, vidámság.

A csapatokat Szarvas József köszöntötte, majd megkezdődött a töltés. A munka végeztével a pajtaszínházban pihentek meg a résztvevők és a látogatók, majd a zsűrizést követően az első három hely mellett két különdíjat is hirdettek a szervezők. Az első helyen végzett egyházashollósi Töltsetek nekem is formációnak a tavalyi nyertes adta át a vándorkupát. A rendezvényt koncert zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!