Civil

2017.02.02. 15:48

Elismerés a kántornak - Szerénység és alázatos munka jellemzi Boros Nórát

Nádasd - 2016-ban Boros Nóra kapta a Nádasdért kitüntetés ifjúsági tagozatának elismerő oklevelét.

Civil Tudósítónktól

Olyan fiatal lányt javasoltak a kitüntetésre, aki szerénységével, komoly munkájával, csendben, szinte észrevétlenül szorgoskodik Nádasdért. Nóra nádasdi lányként a helyi általános iskola után a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban végzett. Az evangélikus gyülekezet kántori feladatai mellett rajztehetségét, kreativitását is ismerik a településen.

Kőrösi Krisztina lelkész így vélekedik a gyülekezet fiatal kántoráról:

- Nóri egy konfirmációs táborban véglegesen beleszeretett az ottani billentyűs hangszerbe. Míg a többiek játszottak, szórakoztak, Nóri a szünetekben próbálgatta a hangszert és önmagát. Ekkor beszélgettem vele először arról, hogy lenne-e kedve komolyabban foglalkozni a zenével, annál is inkább, mivel a gyülekezetnek hosszú távon mindenképpen szüksége lesz kántorra. Ő igent mondott. Kitartó türelemmel és lelkesedéssel kezdte meg harmóniumóráit Rác Miklósné Márti néninél, aki nem kisebb lelkesedéssel és szeretettel foglalkozott tanítványával. Nóri hónapról hónapra ügyesebb lett. Szorgalmának köszönhetően látványos fejlődést ért el aránylag rövid idő alatt. Lépésről lépésre haladt az úton a cél felé, amit nem tévesztett szem elől. Elhivatottságát és önzetlen munkáját a fóti kántorképző nyári kurzusai csak tovább erősítették és segítették. Kitartó munkája példaadó lehet a többi fiatal számára. A zene szeretetével és tudásával értéket valósít meg és ad tovább, nemcsak az evangélikus gyülekezet, hanem az egész település számára.

A kitüntetés jó példa arra, hogy szerénységgel, kitartással és alázatos munkával igenis lehet sikereket elérni. Nóra példamutató közösségi életével irányt mutathat mindenki számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!