Civil

2016.02.08. 20:01

Elkezdődött a rozmaringolás Felsőcsatáron

Felsőcsatár - A kultúrházban szombaton este megtartott szokásos farsangi bállal kezdetét vette Felsőcsatáron a rozmaringoláshoz kapcsolódó idei farsangvégi rendezvénysorozat. A mulatságon a Karambolo zenéjére táncoltak a bálozók.

Civil Tudósítónktól

A farsangi bállal a település csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos programsorozathoz is, így ez a rendezvény a szokásosnál is nagyobb, mondhatni országos nyilvánosságot kapott.

Hétfőn délelőtt 11 órakor kezdődött a hegyen a pincék végiglátogatása, melyen a fiúk és a lányok is részt vettek. Ilyenkor a fiatalok élő zene, nótázás és tánc közepette végigjárják azokat a pincéket, ahol szívesen látják őket. A programban horvátlövői zenészek is közreműködtek: Simon Attila harmonikán, Kékesi Árpád brácsán, Jánny Dominik pedig dobon.

Fotó: Glavanits Viktória

A programsorozat fő attrakciója a február 9-ei, keddi rozmaringszedés. A fiúk délelőtt 10 órakor találkoznak az italboltnál. Ekkor sem marad el a szokásos nótázás, majd sorra meglátogatják azt az öt házat, ahol eladósorban lévő lányok laknak. Közben útba ejtik a Fogadót, a végállomás pedig az italbolt lesz, ahol este 7 órától megtartják a hagyományos rozmaringbált. Zenél: Tímár János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!