Civil

2016.11.18. 20:05

Élménydús helytörténeti vetélkedő

Szombathely - Az Oladi Általános Iskola szerdán 13. alkalommal szervezett városi helytörténeti vetélkedőt az általános iskolák felső tagozatos tanulói részére azzal a szándékkal, hogy a diákok minél jobban megismerjék Savaria híres szülöttjét.

Civil Tudósítónktól

A vetélkedőre nyolc iskola 11 háromfős csapata jelentkezett. Előzetes programként a versenyzők közösen megtekintették az Iseumban megnyílt Pannónia a kora keresztény korban című kiállítást, majd írásbeli feladatlapot töltöttek ki a kiállított anyaghoz kapcsolódóan.

A vetélkedő résztvevői épp a puzzle összerakásán dolgoznak Fotó: Fixl Miklósné

A második fordulóban játékos akadályverseny várta a csapatokat, melynek témája kapcsolódott Szent Márton életéhez, korához, a szenthez kötődő népszokásokhoz, a történelmi sétaúthoz. A versenyzők hat állomáson változatos feladatokban mérték össze tudásukat. El kellett helyezniük a Márton-életút helyszíneit térképen, volt puzzle-ból kirakott képfelismerés, szó- és képkártya-párosítás, az ókori Savaria életével, római fegyverekkel kapcsolatos feladvány, keresztrejtvény, a Márton-naphoz kötődő népszokás. A vetélkedő a Pannonhalmi Főapátság meglátogatásával zárul.

Az első helyen a Nyitra Utcai Általános Iskola 1. számú csapata, a második helyen a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola, a harmadik helyen pedig megosztva a gencsapáti Apponyi Albert Általános Iskola és a Nyitra Utcai Általános Iskola második csapata végzett.

Fixl Miklósné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!