Civil

2017.05.17. 12:44

Embert próbáló kerekezés a Pilisen át Esztergomig

Csehimindszent - Idén májusban, Mindszenty József bíboros születésének 125. évfordulóján immár 16. alkalommal rendezték meg a kerékpáros zarándoklatot Esztergomba.

Civil Tudósítónktól

A Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola két pedagógusa és hat bátor diák ( Légler Gyula igazgatóhelyettes és leánya, Andrea, Pesti Péter pedagógus és fia, Patrik, valamint Orsós Máté, Hetényi Evelin, Márkus Bálint és Rajos Patrik felső tagozatos tanulók) nagy elszántsággal állt a rajtvonalhoz Budapesten a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola szíves meghívására.

Az iskola és a helyi önkormányzat támogatásával a nyolcfős csapat autóbusszal, utánfutóra rakott kerékpárokkal, védőfelszerelésekkel, hálózsákokkal és elegendő elemózsiával felvértezve indult útnak a fővárosba a megmérettetésre.

Fotó: Gaálné Pápai Viktória

A zarándoklaton a kerékpározók útja nem volt éppen akadálymentes. A nagyvárosi forgalomból Szentendrén át a kegyetlen emelkedőkkel és veszélyes lejtőkkel tűzdelt Pilis felé vették az irányt. Pilisszentlélek állomását elhagyva a célegyenesben tekertek tovább egészen Esztergomig.

Az embert próbáló feladat végrehajtását követően a jól megérdemelt pihenés következett. Hálózsákba bújva „hőseink" épphogy végiggondolták a hetven kilométernyi út viszontagságait, élményeit és máris elaludtak. Az éjszaka elteltével az Esztergomi Bazilika harangja jelezte a szentmise kezdetét, amelyet Erdő Péter bíboros a családokért, a közösségekért, Magyarország lelki felemelkedéséért ajánlott fel.

A Vas megyei kis falu bátor csapata az országos kerékpáros zarándoklaton képviselte a helyi általános iskolát, a közösséget, és tisztelgett falujának szülötte, Mindszenty József emléke előtt.

Fotó: Gaálné Pápai Viktória

A zarándoklatról a résztvevők ép testtel, ép lélekkel tértek haza. Elszántságuk, kitartásuk olyannyira erős, hogy méltán büszke közösségük támogatásával talán jövőre is összekovácsolódik egy csapat, amelynek meg sem kottyan majd a hetven kilométernyi távolság.

Gaálné Pápai Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!