Civil

2017.01.23. 16:17

Emlékezetes farsang Csehimindszenten

Csehimindszent - A helyi óvoda történetében évek óta vidám nap a farsangi ünnepség.

Civil Tudósítónktól

Farsang napján minden kis óvodás átváltozhat, jelmezekbe öltözve, akár tündérré, akár merész harcossá, akárkivé, csak élménydúsan, emlékezetesen teljen a nap. A bemutatkozó jelmezes felvonulást, amikor a kicsik versbe foglalják, kik is ők valójában, hagyományaikhoz híven, farsangi fánk sütés előzi meg. Az óvónénik és dadusok segítségével együtt dagasztják a tésztát, majd sütik meg, és batyus bál keretében, a szülőkkel együtt élvezik a karneváli hangulatot. Mindenki részvételével, ügyesen és lelkiismeretesen elkészített díszekkel varázsolnak egy igazi, mesebeli, farsangi összejövetelt.

Fotó: Gaálné Pápai Viktória

Több éve már nemcsak az óvodások és az iskolások varázsolnak jó kedvet a megújult IKSZT nagytermébe, hanem a pedagógusok, az asszonykórus tagjai, és a Csehimindszent Jövőjéért Alapítvány önkéntesei is. Az óvodások, a diákok az intézményeikben is megtartják a farsangot, de a szülőkkel, pedagógusokkal, a felnőttekkel közösen mókázni, mégiscsak különleges esemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!