Civil

2017.06.29. 07:56

Ezüst minősítés a jánosházi Animato Énekegyüttesnek

A tíz éve működő Animato Énekegyüttes alapminősítésre jelentkezett a világi szekcióban az 5. alkalommal megrendezett Keszthelyi Dalünnepre.

Civil Tudósítónktól

A rendezvényre az ország egész területéről érkeztek kórusok, melyek világi vagy egyházi kategóriában mutatkozhattak be. A találkozó egyben a KÓTA országos minősítő hangversenyének is számít azon kórusok számára, akik ezt kérik.

A Balaton Múzeumban volt a megmérettetés, mely után még aznap délben a Festetics-kastély Tükörtermében, majd pedig a város sétáló utcájában is énekelt a jánosházi kórus. A kétnapos rendezvényen az énekkar 22 taggal vett részt, velük tartott zongorakísérőként Bejcziné Németh Tünde, a celldömölki Ádám Jenő Zeneiskola tanára. Sok segítséget kaptak Pálné Szelencsik Klára karnagytól, aki a helyi Keszthelyi Kis Szent Teréz kórus vezetője. A kórus decemberben járt Jánosházán az adventi hangversenyen. Amikor megtudták, hogy júniusban hozzájuk készülnek vendéglátóik erre a rangos rendezvényre, akkor ajánlották fel, hogy ők lesznek a meghívóik, és ezzel segítenek a kétnapos ott tartózkodás anyagi terheinek viselésében. Nagy támogatás érkezett még Jánosháza Város Önkormányzatától, Kiss András polgármestertől és Molnár Zoltántól, Duka község polgármesterétől.

Az elmúlt időszakban kitartó szorgalommal készült az énekkar, különösen az utolsó hetek teltek fokozódó izgalommal. A fellépés előtt sem voltak igazán nyugodtak, de azért kellő önbizalommal vonultak fel, és igyekeztek mindent a lehető legjobban csinálni. Ennél nagyobb már csak a díjkiosztó estéjén volt pulzusszámuk, hisz a két nap alatt nagyon sok kiválóan felkészült kórus lépett fel. Így aztán határtalanul boldogok voltak a jánosházi énekesek, amikor megtudták, hogy ezüst minősítést értek el ebben a nagyon rangos mezőnyben. Fantasztikus embereket ismertek meg ezekben a napokban. Fáradtan, de rengeteg élménnyel értek haza szombaton késő este.

Szöveg és fotó: Nagy Béláné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!