Civil

2017.08.09. 07:58

Falunapi sokadalom Kissomlyón

Kissomlyó - Szombaton ismét mulatott a falu, hiszen a múlt heti Rák Fesztivál után, ezen a hétvégén falunapon szórakozhatott Kissomlyó apraja-nagyja.

Civil Tudósítónktól

A már hagyománnyá vált futball tornával indult a szombati reggel Kissomlyón. A helyi csapat a szomszédos káldiakkal mérte össze tudását, és idén a vendégek bizonyultak jobbnak, de nem csüggedtek a somlyóiak sem, hiszen – mint mondták - a játék volt a lényeg, nem a győzelem.

Fotó: Hajdu Krisztina

Az oklevelek és kupák kiosztása után a sportemberek és a közönség is szívesen fogadta Badár Sándor színész-humorista stand up műsorát, aki többek között érettségizős poénjaival igencsak megnevettette a falu népét. Ezt követően, mialatt a vidám hangulatú közönség Kossuth Gergő előadóművész színvonalas zenés műsorát hallgatta, már rotyogott a gulyás az üstben, Balogh Ferenc képviselő jóvoltából.

Az éneket tánc követte, a sárvári Stop and go táncegyüttes tagjai perdültek a színpadra. Műsoruk első felében standard, a másodikban latin táncokat láthatott a publikum. Fellépésük végén egy lendületes görög szirtakival zártak az együttes férfi tagjai, akikről táncukat látva kevesen hitték el, hogy éveik számát tekintve többségében a hatvanhoz közel járnak.

A fellépők sorát az Ostffyasszonyfai Citerazenekar és Népdalkör zárta. Az idén negyvenedik születésnapját ünneplő együttes tagjai között voltak nagymamák, fiatal felnőttek és gyermekek egyaránt. Repertoárjukban a vasi és zalai népdalok mellett erdélyi népmese is szerepelt. Az értő közönség soraiban többen lúdbőrözve, mások könnyezve hallgatták a többszörös díjnyertes együttest, akiknek célja a népzene népszerűsítése mellett a hagyományőrzés is.

Míg a felnőttek a kultúrházban szórakozhattak, a gyerkőcök számára Kovács Dorottya, a falu könyvtárosa saját készítésű fajátékokkal, illetve kézműves foglalkozással készült. Emellett volt arcfestés, csillámtetoválás, és Kiss Imre jóvoltából ismét lovaskocsikázhattak az apróságok.

A finomra sikerült gulyás elfogyasztása után tombolasorsolás következett, majd beindult a hajnalig tartó táncmulatság.

Kostyák Borbála

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!