Civil

2017.02.22. 10:03

Csontvázak ropták, és a Salgó tűzhely is felvonult a jáki farsangon

Ják - A téli szürkeség után tavaszias napsütés köszöntötte Jákon a farsangolókat. A kétnapos programon részt vett a falu apraja-nagyja.

Civil Tudósítónktól

Elsőként a felső tagozatosok temették a telet. Az 5. a osztályosok zenés egyvelegre táncoltak színes parókában és nyakkendőben. A bések hajótöröttei Hawaii szigetén jártak, a fűszoknyában táncoló hawaii lányoknál. Majd a 6. osztály takarítónői lepték el a színpadot, partvisaikkal lejtettek egy jót. A társaság másik fele csontváznak öltözve ropta teljes sötétben, UV lámpa fénye mellett.

Németh Friderika, Grabarics Mara, Ekbauer Laura, Kecskés Alexa, Zab Noémi táncol, fekszik Németh Kristóf a háttérben Dobos Józsefné Fotó: Weidinger Veronika

A 7. osztály Föld körüli utazásra hívta a nézőket, Oroszország, Japán, Amerika után Ausztrália kengurui ugráltak a színpadra, és végül az Antarktisz pingvinjeit is idevarázsolták. A 8. a tagjai elegáns ruhát öltve magukra angolkeringővel kápráztatták el a nézőket. A 8. b-sek elmesélték, milyen az élet az osztályban, a jeleneteket zeneszámokkal kötötték össze.

A bemutatkozás után jó hangulatú vetélkedő zajlott az osztályok között, melynek csúcspontja a busó jelmez készítése volt.

Grabarics Levente, Baranyai Áron, Horváth Bálint és Horváth Milán Fotó: Weidinger Veronika

Másnap az alsós osztályok rukkoltak elő műsoraikkal, színpompás, érdekes jelmezeikkel.

Láthatták a nézők a Bohóctréfa című előadást, csillogó pomponnal előadott tánckoreográfiát, hip-hop táncot. Mindezt a hercegi pár megérkezése foglalta keretbe. A herceg szép szavakkal megnyitotta a karnevált, majd párjával, a hercegnővel végigcsodálták a jelmezes felvonulást. Ezt követően bájos keringőjükkel mosolyt csaltak a nézők arcára.

Fotó: Weidinger Veronika

A tanító nénik és az egy szál tanító bácsi sem volt rest, vidám táncot lejtettek a színpadon. Műsorukból nem maradhatott el a cigánykerék és a spárga sem.

Távcsővel Dobos Józsefné , a hajóban Révai Áron, Németh Benedek, Csányi Dominik Fotó: Weidinger Veronika

A jelmezes felvonulás alatt fergeteges volt a hangulat. Kiderült, a szülők nagy része hetek óta fabrikálta az ötletesebbnél ötletesebb jelmezeket. Az abszolút nyertes a harmadikos Tóth Bernadett lett, aki – nagyanyáink korát megidézve – Salgó tűzhelynek öltözött, amelyen zöld fazékban ott „gőzölgött" a finom leves. Tánc és tombola zárta a napot. Ez a vidám program ismét összekovácsolta a Jákon élőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!