Civil

2017.04.30. 19:46

Felállították a májusfát Kemestaródfán

Kemestaródfa – A község önkormányzata és a Kulturális és Faluszépítő Egyesület április utolsó napjára szervezte a májusfaállítást a faluban.

Civil Tudósítónktól

A lázas előkészületek már szombaton elkezdődtek, amikor a közmunkások több segítővel karöltve kimentek az erdőbe a májusfáért. A fa kiválasztása és kivágása után a falun keresztül behúzták azt a központba, a felállítás helyére, ahol azon mód le is kérgezték.

Vasárnap 18 órára, a meghirdetett időpontra szép számmal érkeztek az emberek a faluközpontba, ahol az asszonyok felkötötték a szalagokat és a pezsgőt a fa ágaira. Majd a leglátványosabb, de egyben a legveszélyesebb munkafolyamat következett, a fa felállítása.

Az állításhoz egy erőgépet vettek segítségül a helyiek. A traktor folyamatosan nyomta fel a fát, miközben a férfiemberek tartották kötelekkel, nehogy elcsússzon valamelyik oldalra.

Végül, ha nem is könnyen, de sikerült felállítani a májusfát, jól bedöngölve az alját, nehogy a szél kidöntse.

Fotó: Szakonyi Eszter

A sikeres munka után az asszonyok és a férfiak jól megérdemelt jutalmukat fogyasztották, és beszélgetve töltötték a nap hátralévő részét.

Miród Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!