Civil

2017.07.03. 08:32

Foci, kosárlabda és sakk a vasaljai falunapon

Vasalja – Már hagyomány, hogy július első hétvégéjére a község önkormányzata hangulatos falunapi rendezvényre hívja a családokat. A program összeállításánál figyelembe veszik, hogy a gyermekek, a fiatalok, a felnőttek és az idősebbek is jól érezhessék magukat.

Gombásné Judt Magdolna

Meccs közben a játékosok egy része

Már pénteken elkezdődött a ráhangolódás, sátorépítés, Chubby Band zenéjével lett volna igazán jó hangulat, de az időjárás közbeszólt, lehűlt a levegő és vihar közeledett, ezért rövidebbre sikerült az este.

Szimultánt játszó fiatalember

Szombaton már kilenc órakor hangos volt a sportpálya a ragyogó napsütésben, mert megkezdődött a kispályás labdarúgó torna. Hat csapat mérte össze tudását: Pinkamindszent, Kemestaródfa, Magyarnádalja, valamint Vasalja, ahonnan plusz két csapat állt rajthoz.

Tombolaárusok

A lejátszott meccsek végén büntetőrúgó verseny döntött. Közben a kosárlabdások is elindították a büntető- és három pontos dobó versenyüket.

Derecskei Dániel, Bodonczi Ádám, Keresztury Gábor

Ebéd után a gyermekektől volt hangos a környék, mivel az ingyenes óriáscsúszdát és a légvárat vehették birtokukba. A lufibohóc által alakított figurák, az arcfestés és a kedvenc, a lovaglási lehetőség sem maradhatott el.

Óriás csúszdán a gyerekek

A sakkozók a közösségi házban táboroztak le és komoly felkészülés után játszott Bük, Pankasz, Levél, Kisbér-Ászár és Vasalja két csapata. Mindenki játszott mindenkivel, így a bogrács ételt is később tudták elfogyasztani.

Király Csaba –„ Csibi” főzés közben

Tizenöt órától a kulturális műsorok is elkezdődtek a Szakadárock zenés bemutatójával. Jól ismert operett dalokkal a zalaegerszegi művészek, Szilinyi Arnold és Kovács Olga alaposan megénekeltették a közönséget.

A falunapi résztvevők

Éder Gabee, Soós Fecó és Hencsy táncoltatták is a résztvevőket. Szandi igazán belopta magát a vasaljai közönség szívébe, mivel saját családjához, gyermekeihez, édesanyjához szóló dalokkal, együtt énekléssel, tánccal mutatkozott be.

A lovaglási lehetőség Esztergályos Zoltánnal

CD-jét is sokan hallgathatják otthon, mert jó néhányat juttatott a közönség közé. A tombolasorsolás izgalmait is mindenki nagy örömmel várta, a sok-sok értékes tombola közül a fődíj egy két személyre szóló három nap két éjszakás félpanziós nyaralás volt.

Lufi bohóc és Gombás Alajos polgármester

A tombolatárgyakat a Körmend és környéki szolgáltatók adták össze. A vasaljai és a körmendi vállalkozók is támogatók voltak.

Szandi és a közönség

Tizennyolc órától babgulyással, körömpörkölttel, vaddisznópörkölttel és tarhonyával kínálták a családokat és a vasaljai asszonyok által sütött pogácsákat, süteményeket szolgálták fel.

A kosaras csapat köszöntése

Vacsora után a Körmend Városi és a Megyei Kosárlabda Bajnokság győztes csapatát köszöntötte Vasalja Község Önkormányzata, a falu lakossága pedig tapssal fejezte ki gratulációját. Az utcabálon a Forte együttes zenéje szórakoztatta a táncolni vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!