Civil

2017.08.07. 12:23

Garázsra gyűjtötték a vasat a felsőcsatári tűzoltók

Felsőcsatár - A falu lakóinak felajánlásaiból mintegy négyszázezer forint értékű vashulladékot gyűjtöttek össze a Felsőcsatári Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. A pénzt a tűzoltóautók garázsának építésére használják fel.

Civil Tudósítónktól

Nem először számíthattak a felsőcsatári önkéntes tűzoltók a falu lakóinak segítőkészségére. Tavaly tavasszal jótékony céllal rendeztek tűzoltóbált a kultúrházban, a támogatói belépőjegyekből, a tombolából és adományokból összesen mintegy 340 ezer forint gyűlt össze. A pénzt már akkor a tervezett garázs építésére tették félre.

Időközben elérhető közelségbe került a garázs megépítése, aminek a költségeihez az egyesület egyébként központi forrást is kapott: pályázat útján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól 740 ezer forint támogatás érkezik ugyanerre a célra.

A beruházás költségeinek fedezetéhez most vasgyűjtési akciót hirdettek a faluban. A felajánlások nyomán összesen 8,2 tonna lemezt és 2,5 tonna vasat sikerült összegyűjteni, amelynek az értéke meghaladja a 400 ezer forintot.

A napokban szórólapot juttattak el az egyesület tagjai a felajánlókhoz, amelyben külön is megköszönték a támogatást.

Van remény arra, hogy még az idén tető alá tudják hozni a régóta tervezett garázst.

Csatári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!