Civil

2017.03.19. 12:01

Gotthárdi szépkorúak a füzesi Hianz Tájházban

Szentgotthárd - A minap, ragyogó tavaszi napsütésben tizennégy szentgotthárdi örökifjú bringára ült, s elindultak a Rába-parti város központjától a rábafüzesi Hainz Tájházhoz.

Civil Tudósítónktól

A három és fél kilométernyi tekerés után, a tavaly szeptemberben avatott, első Vas megyei német nemzetiségi tájház bejáratánál Paukovits Helmut Tibor, Szentgotthárd Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke fogadta a Harmónia Egészségvédőkör tagjait. A tájház bemutatásakor az elnök elmondta, hogy a házat utolsó tulajdonosa a szentgotthárdi önkormányzatnak egy kisebb önkormányzati lakás fejében átadta.

Fotó: Harmónia Egészségvédőkör

A város pedig a már lepusztult, de még eredeti állapotát őrző német parasztházat a nemzetiségi önkormányzat rendelkezésére bocsátotta, hogy abban értékmegőrző-értékbemutató tárlatot rendezzenek be. A hetvenkedő, sokat kiránduló szépkorúak azt is megtudták, Dankovics Ferencnek, az egykori rábafüzesi iskola igazgatójának és feleségének, Szőke Angyalkának köszönhető, hogy gyűjtésük eredményeként, a régi használati tárgyak ma is alapját adják a tájház berendezésének.

Az egészségvédők következő zarándokállomása a rönöki Szent Imre templom lesz, az ehhez vezető utat a rönöki buszmegállótól, április 20-án gyalogosan teszik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!