Civil

2016.05.22. 08:40

Grófoknak terveztek ruhákat - Erdődy-napok a pecöli Gróf Erdődy Ferenc Tagiskolában

Pecöl - Az Erdődy család tagjai Vép földesurai voltak 449 évig. A kastélyt 1378-ban építették, melyet a 19. században Erdődy III. Sándor angol tudor stílusban átalakított. Az Erdődy-napokon ezzel az időszakkal foglalkoztak a róla elnevezett iskolában.

Civil Tudósítónktól

A gyerekek előadásokat hallhattak az ebben a korban kialakult táncokról, etikettről, főúri öltözködési szokásokról, ételekről, gyermekjátékokról. A tanulók egyéni munkájukkal segítették a projekt megvalósulását.

1800-as években játszódó filmeket gyűjtöttek, ételrecepteket kerestek, ezekből receptgyűjteményt állítottak össze, korabeli fotók alapján ruhákat terveztek a grófoknak, lerajzolták a 19. századi kastélyt.

A projekthetet a pünkösdi királynéjárással nyitották, majd következett a hagyományos népdaléneklési verseny hét iskola és a Pecöli Bóbita Óvoda részvételével. Joós Tamás előadóművész zenés gyermekelőadása, a Tücsök Bábszínház Zsákbamacska mesejátéka is megjelent a programok között.

Az utolsó napon megemlékeztek az iskola névadójáról, megkoszorúzták a sírját. Fele sem igaz vetélkedővel zárták a hetet a tanulók.

Süle Miklósné

Címkék#olvasói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!