Civil

2017.05.17. 08:51

Gyertyánosiakat láttak vendégül a bejciek

Bejcgyertyános – A település is bekapcsolódott a Közösségek Hete programsorozatba, melyen minden helyi civil szervezet aktívan részt vett.

Civil Tudósítónktól

A bejcgyertyánosiak mindig megtalálták a módját a közös szórakozásnak, sportolásnak, művelődésnek. Ma is hat aktív civil szervezettel büszkélkedhet az 450 lelkes kistelepülés, amelyek, felismerve az összefogás erejét, egyre többször közösen szerveznek programokat. A Márton-nap, az adventi esték és a falunap mellett idén a Közösségek Hetéhez csatlakozva újabb, remélhetőleg később hagyománnyá váló rendezvénnyel színesedett a paletta.

A hét közepén az önkéntes tűzoltó egyesület nyílt nappal, eszközbemutatóval, a sárvári tűzoltók meghívásával, az érdeklődők megvendégelésével nyitotta a programsorozatot. Szombaton a szlovéniai Gyertyános település küldöttségét látta vendégül az önkormányzat a helyi szervezetek közreműködésével, és közösen megtárgyalták a testvértelepülési kapcsolat kialakításának lehetőségeit. A délutáni kulturális programra, a tábortűzre, szalonnasütésre már a falu összes lakója hivatalos volt. A GY betűt formáló magyar és szlovén emberek az összefogás, barátság szimbólumát jelenítették meg.

Péntek Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!