Civil

2017.02.19. 12:53

Hagyományteremtő bolondos farsangolás Vassurányban

Vassurány - Az idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal szervezte meg a " Vassurányért" Kulturális Egyesület a vassurányi farsangolót, hogy a falu lakossága együtt szórakozzon, mulasson a vidám műsorokon.

Civil Tudósítónktól

A programot  a faluházban tartották,  ami a szervezők örömére majdnem kicsinek bizonyult, olyan sok érdeklődő és vendég eljött.

A műsorban részt vettek az acsádi szociális otthon gondozottjai is, mókás jelenettel, énekkel, tánccal. Nagyon nagy sikert aratott az előadásuk.

Lipics Zoltán, az acsádi szociális otthon gondozottja, volt vassurányi lakos énekel és táncol, mellette Gyócsi Attiláné mentálhigienés ápoló 
Fotó: Nagy Attila


A szervezők egy dallal vették ki a részüket a szereplésből az Igaz Messiásról, "ki a vizet borrá tötte" (és milyen jól tötte), a kánai menyegzőn, hiszen azt tartják, hogy ez az esemény vízkereszt utáni második vasárnapon, farsang idején esett meg.

Helyi fiatal fiúk eljátszották, bemutatták, hogy a második világháború előtti időszakig élő hagyomány, a balázsolás, hogyan is zajlott.

Bencsik Dani, Balogh Marci (takarásban), Lisztes Bálint és Kanti Evelin balázsolnak

Az utolsó műsorszám pedig egy bolondos jelenet volt, amit szintén helyi férfiak adtak elő. Fergeteges jókedv, kacagás, és vastaps volt a jutalmuk. A műsor után forralt bor, tea, zsíroskenyér, lila hagyma, tepertős kenyér várta a szereplőket, vendégeket, a falu lakóit és az ide látogatókat.

A délutánt, vagy inkább már estét a tombolatárgyak kisorsolása zárta, a fődíj egy torta volt, amit a nyertes fölszelt és közösen el is fogyasztotta a társaság.

Reczetár György az ifjú menyecske, és Novák Ferenc, a csábító sudár ifjú a bolondos jelenetből

Az első farsangoló nagyon jó hangulatban zajlott, minden résztvevő jól érezte magát. Így biztosan sikerül majd  a szervezőknek  hagyományt teremteniük  ennek a vidám időszaknak a megünnepléséből.

 

Szerző: Novákné Udvardi Hajnalka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!