Civil

2017.05.28. 12:33

Hamutiprók viadala Alsószölnökön

Alsószölnök - Május 27-én az alsószölnöki futballpálya adott helyet a Körmendi Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság versenyének.

Civil Tudósítónktól

Nyolc település önkéntes tűzoltó egyesületének kilenc csapata mérte össze gyorsaságbéli, valamint szerelésképességi tudását.

A versenyzőket Monek Zsolt, Alsószölnök polgármestere, valamint Bozzai Lajos, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség alelnöke köszöntötte. Kovács Balázs Zsolt tűzoltó őrnagy, a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka ismertette a versenyszabályokat, majd váltófutással indult a megmérettetés. Az önkéntes tűzoltók, vagyis a „hamutiprók" 7x55 méteres (akadályokkal tűzdelt) váltófutásban, kismotorfecskendő-, és gépjárműfecskendő-szerelésben mutatták meg tudásuk legjavát.

Fotó: Horváth R. László

A férfi kismotorfecskendő-szerelés versenyszámban a házigazdák saját magukat „győzték le". A Mákos Imre ÖTE-parancsnok által vezetett csapat legjobb idejét egy másodperccel megjavítva (37 mp.) végzett az élen, s érte el megyei szinten is a legjobb időt. Három éve nem találtak legyőzőre, náluk gyorsabban senki sem tud kismotorfecskendőt összeszerelni ebben a régióban.

Fotó: Horváth R. László

Az egyházasrádóci ÖTE két versenyszámot is megnyert: női, illetve ifi fiú kismotorfecskendő-szerelésben végeztek az élen. A rönöki hamutiprók gépjárműfecskendő-szerelésben bizonyultak a legjobbnak. A 7x55 méteres váltófutást az idén 120 éves Szentpéterfai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai nyerték.

Fotó: Horváth R. László

A viadal végeztével az elfáradt lánglovagokat a házigazdák ízletes babgulyással látták vendégül.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!