Civil

2017.07.09. 11:20

Hármas sífutást is rendeztek az apátistvánfalvi II. Vendolimpián

Apátistvánfalva - A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is megrendezte az Apátistvánfalvai Szlovén Kisebbségi Önkormányzat a térség sportnapját, a Vendolimpiát.

Civil Tudósítónktól

Holecz Lajosné elnök elmondta, igyekeztek olyan feladatokat összeállítani, amelyek kissé visszarepítik a játékosokat a régmúlt időkbe, a vend életformát jeleníti meg minden próbatétel. A megoldásra váró foglalatosságok a mindennapi élet jellemzői voltak a Rába-vidéken.

Az ötfős csapatok egyebek mellett gátolt futásban, bab-kukorcia-borsó válogatásban, és gumicsizma-hajításban mérték össze tudásukat. A kacagtató jelenetektől sem mentes viadal talán legnehezebb feladata a hosszú lécen való hármas sífutás volt.

Majd` két és félméteres fatalpat hárman csatoltak a lábukra, és a betonpályán kellett a kijelölt távot megtenni. Bizony egyszerre kellett lépni a triumvirátusnak, ami sokszor nem sikerült, így bukásoknak is szemtanúi voltak a szép számmal kilátogató nézők.

Miközben a csapatok váltották egymást a pályán, szorgos asszonykezek kínálták a négyféle ízesítéssel készült háromszáz darab palacsintát, és a megannyi hagymás-zsíros kenyeret. A szervezők a sportolókat szomjoltó itallal kínálták, míg a gyermekek fagylalttal hűsítették magukat.

Fotó: Horváth R. László

A csapatversenyek után a focié volt a főszerep, azt követően pedig közös vacsora várta a sportnap résztvevőit Apátistvánfalván.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!