Civil

2017.02.16. 10:04

Három napig hangos volt a kultúrház Gersekaráton

Gersekarát - A Magyar Népművelők Egyesületének koordinálásában már tizenegyedik alkalommal hirdették meg február 10. és 12. között a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű eseménysorozat.

Civil Tudósítónktól

A gersekaráti művelődési ház idén első alkalommal csatlakozott a  programhoz. Igyekeztek megmutatni, hogy milyen tevékenységekkel és lehetőségekkel tudnak hozzájárulni a településen élők szabadidejének hasznos eltöltéséhez. Az intézményben dolgozó kulturális közfoglalkoztatottak is aktívan kivették a részüket az előkészületi munkákból és a megvalósításból. Az első napon asztalitenisz-bajnokság zajlott, az olvasóklubban az olvasás népszerűsítése állt a középpontban, este pedig a dalkör, illetve a kötélugrók nyílt próbájára várták az érdeklődőket.

Ferencz Lászlóné, Domjánné Szőke Marietta, alkotó; Lókiné Csarankó Melinda, alkotó, Elekes Dorina, háttal, Czvikovics Réka, háttal, Czvitkovics Lilla és Osvald Krisztina.

Balról Farkas Janka

A második nap délelőttjén ismét a kötélugrók tartottak mozgásos programot, majd délután nyolc helyi kézműves munkáiból nyílt kiállítás. Az érdeklődők csodálatos horgolásokban, hímzésekben, szőttesekben, kovácsoltvas alkotásokban, rajzokban, festményekben, papírból és textilből készített virágalkotásokban gyönyörködhettek. A harmadik napon az ovisok farsangi mulatsága zajlott, színvonalas jelmezekkel, tréfás versikékkel. A szereplésből az óvónők és a szülők sem maradtak ki. A gyermekekkel közösen előadott cowboy-táncuk nagy sikert aratott. Számos tombolatárgy talált gazdára. A szülőknek köszönhetően a rendezvény résztvevői finomabbnál finomabb házi süteményekből válogathattak.

Deáki Frigyesné, Mihályfi Istvánné, Németh Gyuláné, Ferencz Lászlóné, Czvitkovics Józsefné, Grábler Margit, takarásban: Hábetlerné Németh Anita, Nagyné Farkas Gyöngyi, Dalkör vezetője, Horváth Árpádné

Jobb szélén Gombos Csabáné óvónő, bal szélen Márton Lászlóné óvónő

Szerző: Ferencz Lászlóné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!