Három napos falunapi vigadalom Szakonyfaluban

2017. július 17., 21:49 szerző: Civil Tudósítónktól
komment
Szakonyfalu - Három napon át tartó rendezvénysorozatra hívta a községben és környéken élőket Szakonyfalu község önkormányzatának képviselő-testülete, valamint a Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A vigadalom a legkisebbeknek szóló mesejátékkal kezdődött, második nap gitárkoncert és hastánc-show szórakoztatta a közönséget.

Vasárnap az ünnepi szentmisét követően Rogán Valéria polgármester és Iztok Fartek, Salovci (Szlovénia) községközpont polgármestere testvér-települési megállapodást írt alá. Rogán Valéria elmondta, egy sikeres pályázatnak köszönhetően tovább bővült az amúgy is kitűnő viszony a két község között. A Bethlen Gábor Alap pályázatán nyert összegből három rendezvény valósul meg Magyarországon illetve Szlovéniában. A testvér-települési együttműködés elősegíti a Magyarország határain kívül élő magyarság, valamint a Magyarországon élő szlovének szülőföldjükön való boldogulását, az anyaországgal való kapcsolatok fejlesztését, ápolását.

Bálint és a csajok - fotó Nagy Norbert

Miközben a színpadon a Magyarországi Szlovének Szövetsége kultúrcsoportjai szerepeltek, a gyermekeket megannyi szórakozási lehetőség várta a sportpályánál. A szentgotthárdi PresiDance TSE műsorát követően mutatkozott be a nagyközönség előtt a helyi tinik alkotta „Bálint és a csajok" zumba-formáció.

Szakonyfalu és Salovci testvértelepülési megállapodást írtak alá - fotó Nagy Norbert

Ugyancsak a falunapon köszöntötték a község kiváló tanulóit. A polgármester asszony tizenegy diáknak gratulált jeles, illetve kitűnő év végi bizonyítványához. A szervezők a falunapi programra érkezőket ízletes étekkel látták vendégül, a szakácsnők munkáját Rogán Valéria ajándékkosárral köszönte meg.

Polgármester asszony a szakácsnők gyűrűjében - fotó Horváth R. László

A háromnapos mulatság az Apostol együttes sláger-időutazás élőkoncertjével ért véget.

Horváth R. László

Civil Tudósítónktól

2017. július 17., 21:49 szerző: Civil Tudósítónktól

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...